изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:39 EEST
РАБОТЕЩИТЕ В "КАЛИАКРА" ИСКАТ КТД    
НовиниРаботниците и служителите на маслодобивния завод "Калиакра" пишат писмо до главния изпълнителен директор на "Бунге" за Европа Жан-Луи Горбен, в което ще искат повече яснота относно съдбата на предприятието. Това съобщи за НДТ регионалният координатор на КНСБ в Добрич Гинка Василева.


"При срещата в понеделник на контактната група с директора на завода Цветан Илиев не бе казано нищо конкретно. Цялата тази неяснота около съдбата на 220-те души работещи там създава социално напрежение" - каза още Г. Василева.  Около 20-30 % от колектива на рафинерията представляват семейства, което означава, че със закриването на производството в града цели семейства ще останат без работа, поясни още синдикалният лидер. Г. Василева добави още, че ще бъде внесено искане в четвъртък в 13 часа да започнат преговори за подписване на колективен трудов договор. "От декември 2002 г. досега, откакто "Бунге" пое рафинерията, нито веднъж не е подписван колективен трудов договор. Ако не се започнат преговори, то колективът ще премине към протестни действия. Паралелно с това ще продължат и разговорите по договарянето и подписването на социален план" - добави още Г. Василева.
 


Сходни връзки

РАБОТЕЩИТЕ В "КАЛИАКРА" ИСКАТ КТД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди