изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:38 EEST
ЩЕ ИСКАМЕ 12 МЛН. ЕВРО ОТ ЕС ЗА ПРОТИВОПОЖАРНА ТЕХНИКА    
Ред и сигурностРазработва се проект по оперативната програма "Регионално развитие и благоустройство" за нова специализирана техника - противопожарни автомобили, подемни и технически средства.

 Това съобщи на пресконференция в Албена директорът на национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Проектът е на стойност около 12 300 000 евро. Той ще е готов през следващата седмица, след което ще бъде предложен за одобрение на министрите Румен Петков и Асен Гагаузов. Новата техника ще бъде предоставена на шест града в страната - София, Пловдив, Варна и др., където оперативната обстановка е най-тежка, посочи Николай Николов. Той сподели, че най-старият автомобил, който в момента е в действие, е от 1941 година. Преди година той бил дарен на една от противопожарните служби в страната. Бил в доста добро техническо състояние, ремонтиран и реновиран в германска работилница. Един нов, напълно оборудван противопожарен автомобил струвал между 350 000-400 000 евро. Колите, с които разполагала в момента НС "ПБЗН", били от преди повече от 15 години, с изключение на 40, получени по линия на ФАР през м.г.
Главен комисар Николай Николов присъства вчера на републиканските състезания "Млад огнеборец". Той се е срещнал с кмета на Балчик Красимир Михайлов и една от темите на разговора им е било финансирането на противопожарната служба в Албена. "Такъв курортен комплекс не може да е без пожарна служба" - категоричен бе шефът на НС "ПБЗН". Това се налагало и от изискванията на туроператорите за намеса при произшествие до 5 минути. В момента в пожарната на Албена работели 13 служители. 6 от тях били на договори с община Балчик и Николай Николов благодари за това на кмета. Надявам се в близките години проблемът да бъде решен и те да минат на държавен щат, каза главният комисар. Той съобщи, че заради активния туристически сезон по Черноморието предстои да бъдат командировани служители от вътрешността на страната. Това трябвало да стане от 15 юни.
Туроператорите трябва да работят по-активно за създаване на частни пожарни служби, коментира Николай Николов. В страната имало 18 такива, едната била в Златни пясъци. Повечето от тях обаче не гасели пожари, а предлагали частни консултантски услуги с цел превенция. НДТ

 


Сходни връзки

ЩЕ ИСКАМЕ 12 МЛН. ЕВРО ОТ ЕС ЗА ПРОТИВОПОЖАРНА ТЕХНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди