изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:41 EEST
СКАНДАЛ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ТЕРВЕЛ    
ОбществоДве заседания, в които са участвали различни общински съветници от Тервел, е провел в понеделник Общинският съвет, научи НДТ.

От 9.30 часа е трябвало да започне предварително насрочената сесия. До 10 часа в залата присъствали 8 от общо 21 съветници и всички представители на общинската администрация, вносители на включени в дневния ред предложения. Поради липса на кворум, заседанието било закрито от председателя на ОбС Исмет Абил, който насрочил дата за нова сесия - на 18 юни, при същия дневен ред. Съставен е бил протокол, който е изпратен по надлежния ред в областната управа в Добрич.
След час и половина обаче започнало ново заседание на ОбС в Тервел. В работата му участвали 11 съветници, които не са присъствали в залата преди това. Обявите за новонасроченото заседание били поставени преди то да започне, на определените за целта места. Проведено било тайно гласуване и е било решено  да бъде освободен от длъжност председателят на ОбС Исмет Абил. Присъстващите съветници избрали и нов председател - Айдън Фаик, общински съветник от листата на ДПС. Разгледани са били всички предложения на общинска администрация, взети са били решения. Съставеният от заседанието протокол също бил изпратен в областна управа. 
По създадения казус и с въпрос - колко са председателите на ОбС Тервел и има ли съветът председател, потърсихме главния юрист на областна управа Велина Трифонова. Юристът на администрацията заяви, че по нормативна уредба, на 12 юни двата протокола от проведените в Тервел заседания на ОбС са внесени и вече тече законният срок от 14 дни, в който се извършва административен контрол от страна на областния управител. "В рамките на тези 14 дни ще бъде разгледан случаят и ще има решение на областния управител" - каза още Трифонова. На питане на НДТ - все пак има ли Общинският съвет председател и дали не са двама или такъв въобще липсва, правистката каза: "Реално единият е освободен, но за това как се вземат решения и с какво мнозинство става изборът, може да се направи справка със ЗМСМА - чл. 21 и 27". НДТ

 


Сходни връзки

СКАНДАЛ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ТЕРВЕЛ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СКАНДАЛ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ТЕРВЕЛ
Автор: Anonymous да 2007-06-15 @ 21:05 EEST

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди