изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:10 EEST
ЗАЩО В ДБТ МЕ КАРАТ ДА ДЕКЛАРИРАМ ЕТНИЧЕСКАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ?    
ОбществоВ редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна" се обади наш читател, за да съобщи, че в дирекция "Бюро по труда" в Добрич е трябвало да попълни декларация за етническата си принадлежност.

 Той пита защо се налага това. От дирекцията обясниха за НДТ, че от юни при регистрация на клиентите им се предлага заявление за етническа принадлежност. Те обаче не били длъжни да го попълнят, но поне трябвало да се запознаят с него. Това се налагало във връзка с постигнатата съгласуваност с политиките на европейската общност в областта на заетостта, включително и на политиката за равенство на възможностите на всички групи на пазара на труда в условията на мултиетническо общество. От ДБТ обясниха, че структурните фондове на Европейския съюз предлагат по определени направления средства за дадени етнически групи. Важно било да се знае в дадена област в страната какви групи има и могат ли да се насочват пари за постигане на равенството им с останалите. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАЩО В ДБТ МЕ КАРАТ ДА ДЕКЛАРИРАМ ЕТНИЧЕСКАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ? | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАЩО В ДБТ МЕ КАРАТ ДА ДЕКЛАРИРАМ ЕТНИЧЕСКАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ?
Автор: Anonymous да 2007-06-18 @ 16:55 EEST

Здравейте,

Интересното в случая е,че когато миналата седмица трябваше да се подпиша на гишето в ДБТ и на мен също ми дадоха подобно листче за да се идентифицирам към коя етническа група принадлежа.Но парадоксалното е че на самото листче не се поясняваше каква е целта и когато попитах господина на гишето защо се прави това и какво се цели с тази регистрация,отговора му беше,че не е трябвало така да си задам въпроса.А как питам аз като служителите на ДБТ дори не са се постарали да напишат няколко пояснителни бележки.Не представлява кой знае каква трудност да се поясни с няколко думи.В същото време служителят на ДБТ ми отговори,че не е чак толкова трудно да напиша трите си имена и ЕГН-то.Да,в случая е прав не е трудно,но все пак аз трябва да знам защо трябва да давам личните си данни и с каква цел ще се използват.Възмутена съм от небрежното му отношение и сарказма.Това,че съм безработна/но с висше образование съм все пак/ не означава че трябва да има подобно отношение към хората без работа и в часност към. 

Мисля си,че Директора на ДБТ -Добрич трябва да погледне по-сериозно на отношението на служителите си към безработните,защото това че не работим не означава че сме измет на обществото и сме длъжни да търпим подобно пренебрежение.

ЗАЩО В ДБТ МЕ КАРАТ ДА ДЕКЛАРИРАМ ЕТНИЧЕСКАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ?
Автор: Anonymous да 2007-06-18 @ 23:02 EEST

Това е, защото някои предприятия като Джам Шише искат да работят с определен етнос. Не, че това има значение за това дали ще ви заплатят за труда ви. :-))

Аз не виждам какъв ви е проблема - пишете си "български етнос" пък оня дето ще обработва данните да се спасява. ;-)

Пък за "личните данни" наистина сте права - трябва винаги да се обяснява защо Ви ги искат. Аз също съм за това да се дава номер на лична карта (пък който иска после да си събира данните от Полицията!!), но това засега трудно става. Освен това няма начин "личните ви данни" да останат тайна за всички.  Пък и в случая най-много да ви проверят за неплатени вноски по соц.осигуряване и да ви разберат възрастта, което вие така или иначе ще споделите с евентуалния работодател. ;-)

Тъй че, не се ядосвайте за простотии, ами си търсете достойна работа, за да не се чувствате малоценна, докато се редите на гишето за подписи. :-)

ЗАЩО В ДБТ МЕ КАРАТ ДА ДЕКЛАРИРАМ ЕТНИЧЕСКАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ?
Автор: Anonymous да 2007-06-19 @ 12:52 EEST
Всички които притежават български документи за самоличност първо са българи и после турци, цигани.........
ЗАЩО В ДБТ МЕ КАРАТ ДА ДЕКЛАРИРАМ ЕТНИЧЕСКАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ?
Автор: Anonymous да 2007-06-19 @ 16:59 EEST
Не може човек да не се ядосва,защото понякога в тази държава едни ей такива малки,незначителни детайли дразнят страшно много,защото много е важно отношението и толерантността в това общество.В никакъв случай не се чувствам малоценна и наистина вече цяла година продължавам да си търся работа,която да отговаря на изискванията ми.Служителите в ДБТ затова заемат определено точни позиции,за да бъдат от полза за клиентите на ДБТ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди