изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:31 EEST
ДЖЕЙ ЛО Е АТРАКЦИЯ В НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗЛОЖБА НА ЕКЗОТИЧНИ ЖИВОТНИ У НАС    
ЕкологияПрез лятото се очаква колекцията от 60 вида животни да се разрасне след като роди бременната анаконда

Джей Ло е малка, сладка, но закръглена по средата. Тя не е популярната певица, а кралски питон. Този вид се слави с миниатюрните си размери. Сега Джей Ло е на 2 години и е дълга около 85 сантиметра. Кралският питон достига едва 1,2 метра, което го поставя в челото на класацията на най-малките змии. Малкият кралски питон, както и още няколко негови родственици са част от най-голямата изложба на екзотични животни у нас. Тя гостува в курорта "Албена". Змии и гущери, а също и костенурки, могат да се видят в терариума, който е подреден в Културно-информационния център в туристическия комплекс. Колекцията включва 60 вида. Най-големият изложен екземпляр е анаконда. Тя е дълга около 4 метра. Очаква се съвсем скоро колекцията от влечуги сериозно да набъбне, защото анакондата е бременна. Тя е забременяла през зимата. Очаква се да роди 30-40 малки до месец.
През зимата животните отиват в Природо-научния музей в София. Джей Ло, както и още една северно-американска змия, пък отиват във Варна. Техен собственик е Йон Бондар, който отговаря за румънския пазар в отдел "Маркетинг и реклама" на "Албена" АД. Той разказва, че си отглежда малките сладки змии у дома, както и пет вида тарантули. Именно той е инициатор на изложбата.
Сега Джейл Ло е болна. Има пневмония, обяснява Йон. Тя настинала след влошаването на времето през последните дни.  Симптомите на заболяването й са пяна на устата и задушаване. Затова предстои да бъде лекувана с антибиотици.
 


Сходни връзки

ДЖЕЙ ЛО Е АТРАКЦИЯ В НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗЛОЖБА НА ЕКЗОТИЧНИ ЖИВОТНИ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди