изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:24 EEST
ЗАПОЧНА ЖЪТВАТА НА ЕЧЕМИКА    
ЗемеделиеОбщо 244 молби за оглед на пропаднали площи са подали земеделските производители от областта

Започна жътвата на ечемик в Добричка област, научи НДТ. Жъне се във всички общини от областта. Общо площите с ечемик са 63 450 декара, а с пшеница са засети 1,125 милиона декара. Очаква се прибирането на реколтата от пшеница да започне след седмица.
В края на работния ден в петък приключи приемането на молби от земеделските производители за обследване на площите с есенници, които са пропаднали от сушата. Средно по 20-30 молби има подадени във всяка от седемте общински земеделски служби в областта. Общо 244 молби за компенсиране на загубите от сушата са подали земеделските стопани от областта. Производители от Балчишко дори са оттеглили молбите си след подобряване на ситуацията в последните дни. Според специалистите, огледите досега показват, че напълно пропаднали посеви няма. Погинали са частично като процентът варира от 4-5 до 20-25 в различните райони на областта. Общо около 20 000 хектара в 2500 парцела трябва да бъдат обследвани. Във всички общини от областта са сформирани 5 членни комисии,които да обследват почвата на местата,за които има подадени молби.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ЖЪТВАТА НА ЕЧЕМИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди