изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:11 EEST
АЛБЕНА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ЧЕРНОМОРСКИ КУРОРТ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ОТДИХ    
НовиниКурортът предлага два изключителни  Spa & Wellness центъра- "Медика Албена" и "Ралица Супериор". Програмата "Мед и мляко" е новост за почитателите на красотата. Албена предлага и своя серия козметични продукти

Курортът Албена е особено привлекателен за хората, които търсят възможност за пълна релаксация, заобиколени от прекрасна природа, изискана хотелска база и професионално обслужване от квалифицирани специалисти. Включително и здравни. Те могат да съдействат на отмарящите в комплекса да намерят решение на проблемите, свързани със здравето, визията или просто с тонуса. И това в изключително добре оборудваните два Spa & Wellness центъра в курорта. Спа център "Медика Албена" се помещава в хотел "Добруджа", а спа център "Ралица супериор" в едноименния комплекс. Всеки от тях има своя облик, очарование, но и двата предлагат пълноценно спа преживяване, съчетано с професионални гжрижи и индивидуално обслужване.  Спа център "Медика Албена" се е утвърдил, благодарение на традиционните балнеолечебни методи, комбинирани със съвременните уелнес тенденции и професионални козметични терапии. Спа център "Ралица Супериор" е изключителен бутиков спа център. Той е перфектното място, където можете да възвърнете хармонията и баланса на вашето тяло и душа, да намерите пътя към доброто здраве, красота и виталност. В допълнение на релаксиращата и уютна атмосфера на спа центъра са създадени отлични условия и богато разнообразие от процедури и програми, които са доказателство за един висококачествен спа-продукт. В спа центровете в Албена можем да се освободим от ежедневния стрес и напрежение, да забравим грижите и проблемите и да се отдадем на заслужено разглезване за тялото и сетивата.
Сред услугите, които клиентите на спа центровете в Албена, могат да ползват са вихровата вана, която представлява вана с топла минерална или морска вода с температура 34°-37°C. В нея се извършва лек масаж на тялото със струйки вода, примесени с въздух. Процедурата, която има тонизиращ ефект, е с продължителност 15-20 минути и струва 18 лева. За 15 лева за същия период от време може да се ползва галваничната вана. Това е вана с топла минерална или морска вода в комбинация с електротерапия. Тя има лечебен ефект. Нашумялата напоследък от скандала около шефа на столичната топлофикация перлена вана също може да се ползва в спа центровете в Албена. Тя е с топла минерална или морска вода, в която са добавени билкови екстракти, алги, ароматични масла. При нея се извършва масаж на тялото от въздушни мехурчета (перли). Действа релаксиращо или ободряващо в зависимост от специфичните свойства на добавените продукти. Цената, за да се почувствате и вие като Вальо Топлото преди да влезе в ареста, е 15 лева за 15-20 мин., сочи сайтът на Албена. Желаещите да отморят в спа центровете могат да ползват и четирикамерната галванична вана. Тя съчетава балнео- и електролечение с възможност за диференцирано въздействие върху четирите крайника.
Предлагат се още увивания с алги, билки, луга или хума. При тях се извършва апликация на топла или студена основа на част или на цялото тяло. Ефектът е регенериращ, въздействащ върху ставите и съдовете. Има и антитоксичен ефект. Другият избор е увивания с екстракт от кестени. Процедурата се прилага в начален стадий на разширени вени на долните крайници. В спа центровете предлагат апликация с лечебна кал. Тя има регенериращ ефект върху кожата, успокоява болките, подобрява движението на ставите. В спа център "Ралица Супериор" ни показаха и комбинация от кал с парафин, която се прилага при ставни заболявания. За по-доброто състояние на тялото допринасят и масажите. Така частичен масаж с мед струва 25 лв., а с вулканични камъни - 40 лева докато общият масаж с вулканични камъни е 70 лева. От 20 до 50 лева варират цените на ароматерапията. Те зависят от това дали масажът ще е общ, частичен или вана с аромати. Калолечението е 25 или 40 лева според това дали е частично или на цялото тяло. Ако се прави само маска на лицето, цената е 10 лева. 
Разбира се, предлага се и класически масаж - пълен или частичен. Той се използва в зависимост от индивидуалното състояние на клиента, ефектът от масажа може да бъде тонизиращ или релаксиращ. При аромамасажа пък се използват есенциални масла от пшеничен зародиш, гроздови семена и бадем, които чрез нежни и поглаждащи масажни движения проникват в дълбочина, ароматизират и омекотяват кожата, въздействат върху целия организъм. Лечебно въздействие има и електротерапията чрез различни видове ток при възпаления на нервите, ставите, при хронични гинекологични такива, болки в кръста, мускулите, ставите. Продължителността й е 10-15 минути.
Известен от стари времена е релаксиращият ефект на сауната. Тя е суха топлинна процедура, която се извършва при около 75°С върху цялото тяло с детоксикиращ и релаксиращ ефект. Цената на час за индивидуална сауна е 28 лева, а за колективна сауна на човек се падат по 14 лева, а за голяма група от 4 до 10 човека общата цена е 80 лева. Има възможност и за парна баня. Тя се извършва при висока влажност на въздуха и температура около 45°С. Ефектът е хидратиращ, детоксикиращ и релаксиращ.
За по-добро здраве на тялото в спа центровете в Албена се предлага акупунктура, която е рефлекторно въздействие върху биологично активни точки на тялото чрез специални игли, а също и целутрон. Това е модерен метод за моделиране на тялото с богати възможности за въздействие върху мускулатурата, в зависимост от нейното състояние и търсения ефект. За желаещите да си тръгнат от курорта и с по-добре оформено и красиво тяло се предлагат услугите на фитнес в центровете, а също и солариум. 
Не липсват и процедурите, които гарантират свежа и сияеща кожа. Предлагат се маски на лице с билки, алги, мед, кал - в зависимост от вида на продукта, с който се третира кожата се постига хидратиращ, минерализиращ, освежаващ или ревитализиращ ефект. Вапозонът пък е апарат за овлажняване кожата на лицето с помощта на пара под налягане. Посетителите на спа центровете могат да се възползват от масаж на лице, шия или деколте, при които с леки кръгообразни движения на ръцете се достига ефект на тонизиране или успокояване кожата на третираните зони. Предлага се почистване на лицето като се отстраняват мъртвите клетки от епидермиса и комедоните в дълбочина, а също и пилинг на лице и шия. Има възможност и за химичен пилинг на лице чрез третиране на кожата  с киселини за отстраняване на бръчки, петна при свръх пигментация на кожата, белези от акне и др. Противовъзпалително действа и Д'Арсонвал, което е електропроцедура, подобряваща кръвообращението на лицето. Обогатяването на кожата на лицето с витамини или медикаменти също се предлага от спа центровете. Те предлагат и разнообразие от SPA  и WELNESS програми. Цените им варират от 180 до 520 лева според това за колко дни са и какви процедури включват.
Програма "Витал" е един от най-търсените продукти на спа център "Медика Албена". Към стандартната програма за пълно възстановяване и ревитализиране от настоящия сезон са включени още три програми "Силует", "Моделиране" и "Антицелулит"V Те са насочени към дамите, които искат да постигнат максимален ефект с минимално натоварване. Използват се продукти на чешка фирма, с които работят много фитнес и спортни центрове в германия, Чехия и Англия, специализирани в бързо и безпроблемно постигане на желаните резултати. 
Друго ново предложение за сезона са козметичните програми с продуктите "Албена козметикс". Те са нова уникална разработка, която е насочена към ежедневната грижа за здрава и витална кожа на лицето и тялото. Постепенно се внедряват и серия терапии с продуктите "SOTHYS". Едната е антистрес процедура с продукти от различни екзотични места по света, а другата е релаксираща и възстановяваща терапия за кожата на лицето, която се основава на активния кислород.
Новост в предлагането е и програмата "Мляко и мед". Тя включва процедури вана с мляко, масаж с мед и маска за лице с билки. Към тях е добавена и топлинна процедура с термоодеало, при която се обвива цялото тяло и така се получава сауна ефект. Особено актуални са и програмите "Релакс за двама" и "Спа рандеву в Албена". Те дават възможност да съпреживеете с партньора си удоволствието от укрепването на духа и тялото край морето.

 


Сходни връзки

АЛБЕНА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ЧЕРНОМОРСКИ КУРОРТ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ОТДИХ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
АЛБЕНА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ЧЕРНОМОРСКИ КУРОРТ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ОТДИХ
Автор: Anonymous да 2007-06-20 @ 15:48 EEST

 

gluposti ,golemi gluposti .horata rabotiat za 250 leva bez jeianie kak moje dae nai dobar

osobenno ralica i neiniat komplecsen upravitel eksploatirat horata koito rabotiat tam neim pla6tat izvanrednia trud

tezi hora sa namrashteni po cil den i rabotiat bez jelanie tovae goliama laja che albena e nai dobria kurort

АЛБЕНА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ЧЕРНОМОРСКИ КУРОРТ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ОТДИХ
Автор: Anonymous да 2007-06-20 @ 16:32 EEST
Тогава, защо  има най-малко туристи, в сравнение с другите големи български курорти?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди