изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:15 EEST
БЛИЗО 810 ХИЛЯДИ ЛЕВА БОЛНИЧНИ СА ИЗПЛАТЕНИ ЗА 2007 Г.    
НовиниОбщо 809 540 лева болнични са изплатени от Териториалното поделение на НОИ в Добрич от началото на годината до момента. Получили са ги 10 264 лица. Директорът на поделението Пламен Петров съобщи, че е отказано изплащане на болнични на около 20 лица. Основните причини са, че те не са имали задължителния шестмесечен осигурителен стаж или като самоосигуряващи се лица са внасяли осигуровки само за стаж за пенсия, но не и за заболяване. Самоосигуряващи се лица са занаятчии, свободни професии, съдружници в ООД и т.н. Някои от тях внасят социални осигуровки само за осигурителен стаж, но не и за заболявания, което ги лишава от правото на болнични.

 
От поделението на НОИ уверяват, че няма забавяне в изплащането на болничните. Спазва се определеният едномесечен срок. Дори в случаите, когато документите са изрядни и необходимата информация е налична в персоналните регистри, изплащането може да стане още през следващата седмица. Документите за болнични се подават от работодателя, казаха още от ТП на НОИ.
 


Сходни връзки

БЛИЗО 810 ХИЛЯДИ ЛЕВА БОЛНИЧНИ СА ИЗПЛАТЕНИ ЗА 2007 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.38 секунди