изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:06 EEST
Георги Марков: Никога не съм бил сътрудник на Държавна сигурност    
НовиниСофия. Никога не съм бил сътрудник на Държавна сигурност. Това заяви за Агенция “Фокус” бившият конституционен съдия и кандидат за президент на последните избори за държавен глава Георги Марков.

Той бе потърсен във връзка със становището на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, че Марков е работил за агентурата на ДС. “По този въпрос – включително и за моралните ми качества, изрично се е произнесъл не някой друг, а Конституционният съд още през 1994 г.”, категоричен бе бившият конституционен съдия. Марков допълни, че е един от малкото хора, “които са били във властта и не са крали”.
“Съществуването на някакво картонче в някакви картотеки не може по никакъв начин да означава принадлежност към ДС”, заяви още Марков. На въпрос – откъде се е появило това картонче и защо съществува, след като той не е работил за агентурата, Марков отговори: “Не ми е работа да седна да обяснявам къде какви картончета има, нито пък ме интересува. Питате ме – казвам ви: по моят въпрос се произнесе Конституционният съд, а над него е само господ”.
Марков допълни, че Комисията по досиетата трябва да бъде закрита, а парите да се дадат на протестиращите лекари от “Пирогов” и на учителите.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Георги Марков: Никога не съм бил сътрудник на Държавна сигурност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди