изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:03 EET
ФБР разкри българи перачи на пари    
По светаБългарска група, изпирала пари в щата Флорида, е разкрита при съвместна операция на ФБР и Комисията за конфискуване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Това съобщи в Пловдив постоянният съветник на финансовото министерство на САЩ Джеймс Спрингър.

Спрингър посочи, че изпраните в САЩ пари по-късно били инвестирани в нови хотели на българското Черноморие. Всички хотели, чиито имена също не бяха съобщени, са с наложен запор.

Експертът не пожела да съобщи имената на замесените в случая, нито кога е извършвано и разкрито престъплението.

В апелативна прокуратура - Пловдив има данни, че руски предприемачи правят сериозни инвестиции в хотели на Пампорово и Смолян. В момента тече проверка за произхода на парите, за да се установи дали не става дума за пране на пари, съобщи прокурорът от Апелативна прокуратура - Пловдив, Румен Боев.

Ръководителят на пловдивската апелативна прокуратура Росен Димов е внесъл предложение до главния прокурор Борис Велчев с искане за временно командироване на данъчни служители към прокуратурите в Южна България, както и предложение до финансовия министър за отпускане на два щата, на които да бъдат назначени данъчни специалисти.

Българските прокурори смятат, че е наложително създаването на данъчна полиция, чиито задължения ще бъде противодействието на престъпленията срещу кредитната и финансовата система.

Постоянният съветник на финансовото министерство на САЩ Джеймс Спрингър e сред основните лектори на двудневния международен семинар на тема "Разкриване на престъпни организации чрез проследяване на паричните потоци", който се провежда в Пловдив.

Във форума участват американски и европейски специалисти за противодействие на престъпленията във финансовата сфера, прокурори от отдел "Международно правно сътрудничество" при Върховна касационна прокуратура и практикуващи прокурори от цялата страна.

http://world.actualno.com

 


Сходни връзки

ФБР разкри българи перачи на пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди