изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:27 EEST
Служители на реда не допускат протестиращите лекари до Народното събрание    
НовиниСофия. Полицаи са преградили пътя на протестиращите лекари и не ги допускат до сградата на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

От охраната на парламента заявиха, че най-много десетина души от протестиращите ще бъдат допуснати да влязат в Народното събрание, където да връчат протестната си декларация на Георги Пирински.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

Стачкуващите от "Пирогов" са в ожесточен спор със здравния министър
21 юни 2007 | 15:18 | Агенция "Фокус"
София. Ожесточен спор възникна между министърът на здравеопазването и стачния комитет на “Пирогов”, предаде репортер наАгенция Фокус.
Преди десетина минути стачният комитет се качи в кабинета на здравния министър, за да му връчи протестната декларация. По повод искането за промяната на статута на “Пирогов” Гайдарски припомни, че е внесъл в МС предложение за това още преди година. Здравният министър заяви, че няма друга болница в България, която да е получила толкова много пари от страна на министерството. “Аз ви дадох най-много пари на вас и търпя критики за това”, заяви Гайдарски. “Ние ви даваме 50 милиона и очаквате да ви свършим и работата ли?”, попита риторично здравният министър. Той заяви, че в България има 260 болници и всички са важни, затова трябва всички да получават финансиране. От своя страна протестиращите заявиха, че не трябва да се сравнява “Пирогов” с другите болници. Стачният комитет бе категоричен, че освен това, че на проведената миналата седмица среща министърът е изразил съгласие с всички поставени искания трябвало да се видят и конкретни резултати от това.
И двете страни - здравен министър и стачен комитет се обединиха около един въпрос, къде са отпуснатите 50 млн. лева? Гайдарски заяви, че “Пирогов” има борд на директорите, който трябва да управлява финансирането. Протестиращите добавиха, че контролът по това управление трябва да бъде реализиран от принципала на болницата - министърът на здравеопазването.
Министър Гайдарски съобщи, че се е направен отчет в болницата и скоро резултатите ще бъдат представени.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

Служители на реда не допускат протестиращите лекари до Народното събрание | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди