изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:18 EEST
ТУРИСТИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ ПЪТИЩАТА И МРЪСОТИЯТА В БЪЛГАРИЯ    
ИкономикаРумънците не можели да усетят, че са зад граница


Започна активният туристически сезон по морето и оттам и ядовете на хотелиери и туроператори, защото не са чести случаите на оплаквания от страна на чуждестранните туристи у нас. Не са редки случаите, когато някои от гостите по морето ни идват направо научени, за да им излезе почивката на аванта и да спечелят пари, разказаха от туристическия бранш. Работещи в туризма от години дори добавиха, че на Запад по темата се издават и книги. Началникът на общинския отдел по туризъм  в Каварна Коста Аргиров сподели, че най-честите оплаквания от чуждестранните туристи в региона били заради лошата хигиена на обществените места и то най-вече в тоалетните, както и от лошото поддържане на плажовете. Чести били оплакванията също от инфраструктурата в страната ни - разбитите пътища.
От пътната инфраструктура се жалвали и почивали в хотел "Холидей Бийч" в Балчик, каза управителката на хотела Ани Щерева. Дамата добави още, че е имало и жалби относно качеството на обслужването. "Туристите искат персоналът да им се усмихва, но не служебно, да има едва ли не лично отношение към всеки гост, както и познания по родните им езици" - добави Щерева. Румънци пък се оплакали, че не могат да усетят, че са зад граница, защото навсякъде около себе си в Белия град слушали румънска реч. Администратор в хотел "Мистрал" добави, че техните гости най-често се жалвали от шума, вдиган от съседния до хотела обект, въпреки строителната забрана на кмета. Хотелиери от Кранево разказаха, че туристи били втрещени от поддръжката на пътя и пътния банкет най-вече по пътя Кранево - Златни пясъци. Чужденците твърдяли, че банкетът е обрасъл с бурени близо по метър високи, които дори намалявали видимостта. Те показали и доказателства за думите си - направени снимки сред бурените край пътя.
Директорът "Експлоатация" в Албена  Иван Калинков смята, че чужденците, идващи на почивка у нас, имат основателни и неоснователни претенции. "Основателни, защото и Албена, и като цяло страната ни трябва да постигне по-висок стандарт в частта на обслужването" - каза И. Калинков. Сред нациите, които най-често подавали жалби, били британците и немците, а от балканските народи по-чешити били македонците. 80 % от оплакванията на гостите в Албена били заради стандарта на стаите и баните - не отговаряли на евростандартите за ширина и височина. "Не бива обаче да се пропуска и моментът, че туристите трябва да си дават сметка и за цената, която плащат. Именно в този аспект оплакванията в повечето случаи са неоснователни" - добави Калинков.


 


Сходни връзки

ТУРИСТИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ ПЪТИЩАТА И МРЪСОТИЯТА В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди