изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:31 EEST
ШЕСТИ СЪВМЕСТЕН БИЗНЕС ПРОЕКТ ДОБРИЧ-КОНСТАНЦА    
Новини18 румънски и около 40 български фирми се включиха в бизнес форума, който започна вчера в Добрич. ТПП и ЕИЦ от Добрич и Констанца замислят следващ проект

Шести съвместен проект реализират търговско-промишлените палати и евро-инфоцентровете в Добрич и Констанца. Вчера и днес в рамките на проекта "Добруджа - коопериране без граници" се провежда българо-румънски форум. Той бе открит вчера от председателите на търговските палати в двата грпада - Лъчезар Росенов и Йон Дануч Жуганару. В него участват 18 румънски фирми и около 40 наши дружества. В рамките на проекта предстои да бъде организиран панаир в Румъния с представяне на фирми от регионите на Добрич и Констанца. Предвижда се в края на лятото курс с участие на специалисти от Румъния и България във връзка с усвояването на европейските фондове. На него като лектори ще бъдат поканени представители на старите и нови страни-членки на Евросъюза. Целта е те да споделят опита и по-точно грешките, които ние трябва да избягваме, каза Йон Дануч Жоганару. И добави, че макар в продължение на две години Румъния да се е подготвяла за членството си в ЕС, все пак се е оказала неподготвена и продължава да синхронизира законодателството си, а нейният парламент е сред управленските структури с най-нисък рейтинг.
Според Й. Жуганару след десет години партньорство бизнес структурите от двете страни трябва да направят така, че да спре да се чувства границата между тях и да се мисли като за територия от Евросъюза. Той добави, че главната цел на проекта "Добруджа - коопериране без граници" е да се установят връзки между хората, които се занимават с бизнес, за да има по-добро сътрудничество между тях и за съвместна работа по проекти. Целта е те да осъществят не еднократни контакти, а дълготрайно сътрудничество и дори джоинт венчъри. В края на реализацията на проекта ще се изготви образец на договори между българските и румънски фирми. Подготвя се и панаир с участието на фирми от България и Румъния.
През следващите два месеца ръководствата на търговските палати и евро-инфо центровете от Добрич и Констанца ще подготвят нов проект, който да се финансира от европейските фондове и да се реализира до края на годината, каза още Йон Жугаранару.
Форумът днес продължава с посещения по фирми
 


Сходни връзки

ШЕСТИ СЪВМЕСТЕН БИЗНЕС ПРОЕКТ ДОБРИЧ-КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди