изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:08 EEST
Борисов: Сивата икономика носи парите на всички партии, тръгнали на избори    
Политика"Въпросът с протестите на лекарите в "Пирогов" не е дебат на политиците".

Това заяви столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването "Коритаров Live" на Нова телевизия, предава агенция Фокус.

"Когато шофьорите, учителите и лекарите отидат в Министерски съвет и кажат, че искат да им се повишат заплатите, министър-председателят казва, че няма пари", подчерта Борисов.

"В същото време финансовият министър обявява, че сивата икономика е 30%. Брутният вътрешен продукт на България е 56 млрд. лв. и 30% от тези пари - 18 млрд. лева, се губят някъде", допълни столичният кмет.

Според него, първото задължение на премиера на държавата е да осигури събираемостта и след това разпределението на приходите.

"Това е същността на въпроса, но трета година премиерът не го прави", смята Бойко Борисов.

"Сивата икономика донася парите в куфари на всички партии, които тръгват на избори. Неслучайно аз очаквам прокуратурата да повдигне обвинения за нарушения на изборите за евродепутати", каза още столичният кмет.

По думите му, ако държавата действа и се държи като страна-членка на ЕС, може да се вдигнат двойно всички пенсии и заплати в страната.

"ГЕРБ ще подкрепим всички действия на премиера, свързани с прибирането на тези 18 млрд. от сивата икономика", беше категоричен неформалният лидер на ГЕРБ.

Той подчерта, че трябва да се започне отнякъде, в противен случай докладите на Брюксел ще бъдат все лоши, а хората все така зле.

"Предлагам на премиера и на всички отговорни хора, които считат, че това е проблем, да се направи една кръгла маса и да се реши вземат мерки за решаване на този проблем", изрази мнение Бойко Борисов.
http://bulgaria.actualno.com

 


Сходни връзки

Борисов: Сивата икономика носи парите на всички партии, тръгнали на избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди