изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:20 EEST
"ХАРМОНИ ХИЛС" ПОСРЕЩА СТОПАНИ ПРЕЗ МАЙ 2008 Г.    
ИкономикаВ петък с водосвет бе дадена благословия на вече започналото строителство на апартаментен комплекс "Хармони Хилс", разположен в землището на село Рогачево, отстоящ само на 4 км от Албена.


На церемонията присъстваха кметът на селото Галина Калчева и председателят на фонда-инвеститор - "Бългериен ленд дивелопмънт" Димитър Савов. Фондът е българо-британски за недвижими имоти и е листван на лондонската борса. "Това е първият ни от общо петте обекта в страната, като този ще бъде и първи завършен. Общо инвестицията в покупката на земя и строителството е в размер на 5 млн. евро. Разгърнатата застроена площ е 13 дка. Намеренията ни са през май 2008 г. обектът да е завършен" - разказа Димитър Савов. Комплексът разполага общо с 202 жилищни единици - разпределени в апартаменти и къщи. Вече 100 от тях били продадени, като средната цена е 900 евро на кв.м, добави Савов. Сред купувачите имало жители на Великобритания и Ирландия. "Вече обаче се забелязва засилен интерес към нашата страна и от Испания, Русия и Румъния и имаме продадени апартаменти и на граждани на тези държави. През последните година-две има концентриране на пазара на недвижимите имоти у по-големите играчи от една страна у нас, както пък и увеличен интерес вече и от други държави. Докато до 2 години традиционни купувачи на имоти в България бяха единствено британците и ирландците, то сега все по-често имоти търсят и скандинавци, руснаци. Характерното, например за англичаните е, че купуват на зелено, докато руснаците искат обектът да е готов до ключ" - сподели още Савов. Той добави, че това няма да е единственият проект на фонда по Северното Черноморие, като заяви, че то е предпочетено от фонда заради това, че строителството е по-планирано /за разлика от южното/ и заради природата.
 


Сходни връзки

"ХАРМОНИ ХИЛС" ПОСРЕЩА СТОПАНИ ПРЕЗ МАЙ 2008 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди