изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:22 EEST
СИДНИКАТИ И ОБЩИНА СЕ РАЗБРАХА ЗА ГРАФИКА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ    
Образование
Затварянето през летните месеци на детските градини в Добрич заради извършване на ремонтни дейности е било повод за проведената в петък срещу между зам.-кмета Ваня Балчева и синдикатите. Регионалният координатор на КНСБ Гинка Василева каза, че становището на синдиката е, че работата на детските градини е целогодишна и ако ще се правят ремонти, особено, ако са само козметични, трябва да се избягва затварянето на детските заведения. Мотивът е, че това създава дискомфорт за родителите на малчуганите, които трябва да търсят варианти за отглеждане на децата им през месеца, когато детските градини са в ремонт. Решено е, че за настоящата година вече е късно да се търси друго решение на проблема. Синдикатите обаче заявиха, че за следващата година ще настояват да се избягва затварянето на градините.


Припомняме,  че кметът Детелина Николова определи със своя заповед графика за работа на детските градини през летните месеци. От 1 юни до 1 юли ще работят всички детски градини с редуцирани групи. За периода от 2 юли до 5 август е организирана работата в детските градини с номера 7, 9, 18, 20, 23, 24, 27, 29, 32, 33. От 6 август до 8 септември ще работят ЦДГ 8, 10, 11, 12, 17, 25, 26. При посещаемост на децата в работещите детски градини под 14 на ден градината ще се затваря за ремонт и почистване, а децата ще бъдат пренасочвани към съседно детско заведение. От юли до август ще бъдат осигурени дежурства във всички детски градини.
 


Сходни връзки

СИДНИКАТИ И ОБЩИНА СЕ РАЗБРАХА ЗА ГРАФИКА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди