изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:18 EET
ДОРОТЕЯ ТОНЧЕВА И СТЕФАН МАВРОДИЕВ СА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА ГЕН. ТОШЕВО    
НовиниАктьорите Доротея Тончева и Стефан Мавродиев са удостоени със званието "Почетен гражданин на Генерал Тошево" - с решение на Общинския съвет. Това съобщи председателят на местния парламент Недко Марчев. Поводът е връзката им с творчеството на Йордан Йовков, в чиито герои многократно са се превъплащавали.

Емблематичен е образът на Нона от "Чифлика край границата", пресъздаден от Доротея Тончева. Стефан Мавродиев също е "влизал" в образите на много йовкови герои. И двамата актьори са генетично свързани с района на Генерал Тошево, тъй като Доротея Тончева е родена в село Спасово, а Стефан Мавродиев - в родното село на Дора Габе - Дъбовик, което също е Генералтошевско. Почетните знаци на общината, най-вероятно, ще бъдат връчени на двамата актьори на тържествено заседание на Общинския съвет, посветено на празника на града в началото на ноември, каза Недко Марчев. Честта да им ги връчи ще има новият Общински съвет. Те ще получат плакет, грамота и ще бъдат вписани в Почетната книга на Ген. Тошево.
 


Сходни връзки

ДОРОТЕЯ ТОНЧЕВА И СТЕФАН МАВРОДИЕВ СА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди