изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:40 EEST
БАНКИТЕ ЩЕ ДАВАТ КРЕДИТИ СРЕЩУ ОЧАКВАНИ ЗЕМЕДЕЛСКИ СУБСИДИИ    
ЗемеделиеЗемеделските стопани ще могат да ползват кредит от търговските банки преди да получат средствата за подпомагане по директните плащания от Разплащателната агенция. За обезпечения ще служат данните на агенцията за очакваните субсидии, които стопаните ще получат по схемата за единно плащане на площ и схемата за националните доплащания, информираха от министерството на земеделието.

Идеята е по този начин земеделските производители, които са подали заявление за подпомагане до разплащателната агенция, да могат да получават кредит от търговските банки, като за обезпечение на заема ще бъде учреден особен залог на вземането. Предвижда се банката да информира Фонда за учредения особен залог. Съобщението ще се извършва чрез депозиране на уведомителното писмо в деловодството на централно управление на разплащателната агенция. То ще служи като доказателство за сключения договор за залог между банката и земеделския стопанин.
Разплащателната агенция ще вписва заложеното вземане в специално създаден Регистър на вземанията по схемите за единно плащане на площ и национални доплащания. Така земеделският стопанин ще може да прави промени в банковата сметка, посочена в заявлението, само с писмено съгласие от страна на банката-кредитор.
При писмено искане от банката за конкретно заявление, ДФ "Земеделие" може да я уведоми, ако има оттегляне на заявлението за подпомагане, прехвърляне на стопанство или част от него на трето лице или за други обстоятелства, настъпили към заложеното вземане. Очакваният срок за определяне на сумите за субсидии по всички схеми е до края на месец ноември 2007 година. Предвижда се изплащането на субсидиите да стане в средата на декември.
 


Сходни връзки

БАНКИТЕ ЩЕ ДАВАТ КРЕДИТИ СРЕЩУ ОЧАКВАНИ ЗЕМЕДЕЛСКИ СУБСИДИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди