изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:37 EEST
Душана Здравкова бе избрана за зам.-председател на Комисията по конституционните въпроси на ЕП    
Европейски съюз
София/Брюксел. Евродепутатът от ГЕРБ и водач на листата на партията на изборите за евродепутати Душана Здравкова е била избрана за зам.-председател на Комисията по конституционните въпроси на Европейския парламент.


 

Пред Агенция “Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че това е голямо признание за Душана Здравкова и успех за политическа партия ГЕРБ. Той допълни, че това е една висока оценка за неговата партия.
Комисията отговаря за институционалните аспекти на Европейския интеграционен процес, по-специално в рамките на подготовката и протичането на конвенти и междуправителствени конференции; прилагането на Договора за ЕС и оценката за неговото действие; институционалните последици от преговорите за разширяване на Съюза; междуинстуционалните отношения, включително разглеждането на междуинституционалните споразумения съгласно член 120, параграф 2 от Правилника за дейността на ЕП с оглед на одобрението им от Парламента; единната избирателна процедура; политическите партии на европейско равнище, без да се накърняват компетенциите на Бюрото; установяването на сериозно и системно нарушаване от държава-членка на общите за държавите-членки принципи; тълкуването и прилагането на Правилника за дейността на ЕП и предложенията за неговите изменения.

Радослав Точев: На евродепутатите от ГЕРБ им предстои важна работа
25 юни 2007 | 21:08 | Агенция "Фокус"
София. На европейските депутати от ГЕРБ им предстои важна работа. Това каза пред Агенция “Фокус” секретарят по международните въпроси на партията Радослав Точев. По думите му важна работа предстои в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент, в която участва Румяна Желева. Там ще бъде разгледано разпределението на европейските фондове, не само на национално, но и на европейско ниво. “За България е изключително важно парите от еврофондовете да достигнат до нас и комисията по регионално развитие ще направи точно това - ще обсъди по какъв начин да бъдат разпределени средствата и в последствие по какъв начин ще бъдат усвоени от нашата страна”, допълни Точев.
Като важна точка в работата на евродепутатите от ГЕРБ, Точев определи доклада за напредъка на Македония в процеса на подготовка за членство в ЕС, който ще бъде изготвен от външната комисия на ЕП. В тази комисия участва евродепутатът от ГЕРБ Николай Младенов. Той има участие в Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите, посочи още Радослав Точев.
Владимир Уручев е в състава на Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, а Петя Ставрева в Комисия по земеделие и развитие на селските райони.
“ И петимата евродепутати от ГЕРБ вече са разпределени в съответните комисии. За нас обаче е огромна радостта от това, че Душана Здравкова е била избрана за зам.-председател на Комисията по конституционните въпроси на Европейския парламент. Това говори много за бъдещата успешна работа на ГЕРБ в ЕП”, каза още Радослав Точев.
Галин ПЕТКОВ

 


Сходни връзки

Душана Здравкова бе избрана за зам.-председател на Комисията по конституционните въпроси на ЕП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди