изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:25 EEST
СЕДМОКЛАСНИЦИ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ТЕСТ ПО МАТЕМАТИКА    
Образование649 ученици от Добрич вчера се явиха на изпит по математика след седми клас. За първи път децата решаваха тест, който съдържаше 50 въпроса.

Изпитът протече нормално, без инциденти, в спокойна обстановка, каза за НДТ началникът на Регионалния инспекторат по образованието Рина Иванова.
Учениците се потиха над математиката в ПМГ "Иван Вазов" и СОУ "П. Р. Славейков". Във второто училище първото дете, готово с отговорите, излезе в 10.10 часа, казаха пред репортер на вестника чакащи родители. Задачите бяха много лесни, споделиха седмокласничките Камелия и Пенка. Техните желания са оценките им да стигнат за ЕГ "Гео Милев" или за финансово-стопанската гимназия "Васил Левски". Момичетата разказаха, че повечето задачи са били с отговори, а само десетина - текстови и е трябвало да ги решават. Седмокласничките споделиха още, че са ходили на частни уроци, за да се подготвят за изпита. "Няма как иначе", категорична беше Пенка. Изпитът беше много по-труден от този по български език, казаха пък бяха група момчета, току що излезли от изпита.
Притеснявам се, вероятно задачите са много трудни. Това сподели за НДТ Мария Димитрова, която очакваше дъщеря си Преслава да излезе от изпита. Жената разказа, че е много благодарна на учителката по математика на момичето. "Наричаше я лошата госпожа, но й направи услуга, благодарение на нея сега знае", сподели майката. Тя разказа, че когато Преслава излязла от изпита по български отначало нямала идея какво е направила, била като в дупка. Едва след три часа започнало да й светва. Дълго време не смеела да провери в интернет дали дадените от нея отговори са верни.
Оценките от изпитите по български език и математика трябва да бъдат изнесени в ОУ "Отец Паисий". НДТ

 


Сходни връзки

СЕДМОКЛАСНИЦИ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ТЕСТ ПО МАТЕМАТИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди