изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:39 EEST
ТУРИЗЪМ: БЪЛГАРИЯ-КИТАЙ    
ТуризъмТемата "Туризъм" е включена в дневния ред на провеждащата се на 26 юни 13-та сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество в Пекин. Председателят на ДАТ Анелия Крушкова е в състава на официалната българска делегация, водена от Анна Янева - заместник-министър на икономиката и енергетиката.

От китайска страна в разговорите ще участва Шао Ои Вей - председател на Китайската Национална Туристическа Администрация и председател на Китайската Асоциация на туристическите агенции. Между многото дискутирани теми в областта на туризма ще бъдат и обсъждане възможността за включване на България в обиколните европейски маршрути на китайските туристически фирми, разглеждане на възможностите за обучение на български кадри от туризма по китайските образователни програми, възможности за изнесено обучение и други.
Между България и Китай няма подписано споразумение за сътрудничество в областта на туризма. В разговорите от българска страна ще бъде акцентирано върху включване на България в Меморандума за разбирателство между Националната администрация по туризъм на Китай и Европейския съюз за визите и свързаните с тях въпроси относно туристическите групи от Китай, следвайки съответствието с общностното право. Това ще даде на България статут на одобрена туристическа дестинация.
През 2006 г. България е била посетена от 4536 китайски граждани като туристи. През същата година Китай е била посетена от 5 897 български граждани  като туристи, което представлява  ръст спрямо предходната година в размер на 30.35%.

М. Милотинова - ДАТ

 


Сходни връзки

ТУРИЗЪМ: БЪЛГАРИЯ-КИТАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди