изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:45 EET
Класираха най-опасните страни по света    
ТуризъмТайланд е най-опасната за туристите страна. Това показват резултатите от изследване, проведено от британската застрахователна компания Norwich Union Travel Insurance на базата на 60 000 застрахователни искове през 2006 г.

Застрахователните агенти твърдят, че именно в Тайланд туристите най-често страдат от хранително натравяне, попадат в аварии или стават жертва на кражба. Движението в тази държава е от лявата страна, което също крие големи опасности за част от чужденците.

Практически липсват всякакви правила за движение по улиците, а мотористите, които наброяват повече от 12 милиона, създават пълен хаос, съобщават от застрахователната компания, цитирана от ВВС.

Според изнесената статистика, повече от 17 000 души всяка година загиват при пътно-транспортни произшествия по вина на мотористите, пияните шофьори и превишената скорост. В страната непрекъснато нараства и броят на терористичните актове и сексуалните престъпления.

Страните от Карибския басейн пък са противопоказни за тези, които страдат от алергии, особено в резултат ог ухапване на насекоми. Именно в този регион има най- много различни отровни пълзящи и летящи насекоми. Тук се регистрирани и най-много случаи на нападания на хищни морски обитатели върху хора, които се къпят или занимават с гмуркане.

Посетителите на Южна Африка са заплашени от заразяване с малария или други паразити, проникващи в организма при къпане в местните води. Тук туристите са застрашени и от грабежи. Затова застрахователите препоръчват имуществото ви да бъде застраховано, а самостоятелните пътувания без местен придружител да се избягват.В класацията за Европа се откроява Австрия, където са регистрирани най-много случаи на травми - последствие от карането на ски. За най-безопасни страни са признати Белгия, Холандия, Франция и Германия, а несъмнен лидер е Ирландия.

Чехия е страната, нареждаща се на първо място по джобни кражби. През последните два летни сезони туристическите агенции информират турситите и за опасността от заразяване с кърлежен енцефалит. Това е особено актуално във връзка с откриването на много нови горски туристически маршрути.

Египет е посочен с многобройните произшествия с туристически автобуси и многото жертви по пътищата. Много са и инцидентите с гмуркащите се любители на морското дъно.

В Турция освен опасността от пътно-транспортно произшествие, най-честа опасност за туристите са стомашно-чревните разстройства (от 20% до 40% според различните оценки).

В страните от Далечния Изток - най-вече Китай, най-сериозна заплаха за здравето на чужденците е зле приготвената храна, най-често от морски продукти. Напълно е възможно заразяването с т.н. "гуанчжоуски кръгли червеи", което става при употребата на сурови и екзотични морски продукти, предупреждават британските застрахователи.

Не по-малко опасна страна за туристите е и Русия, особено за тези, които не познават суровата реалност на руския бит и провинциалните хотели. "Гарите и метрото са местата, където лесно можете да се лишите от своя портфейл, паспорт или фотокамера. Транспортът е нередовен и несигурен, а храната - често с неустановено качество".

zdrave.bg

 


Сходни връзки

Класираха най-опасните страни по света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди