изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:56 EEST
Създават автомобил, който използва за гориво ... въздух    
Новини
Автомобилът носи названието Air Car и е разработен от бившия инженер от Формула 1 - Гай Негре.


  

В Индия скоро ще се появи автомобил, който ще работи със сгъстен въздух. С неговото производство ще се заеме най-голямият индийски автомобилен концерн Tata Motors.

Автомобилът носи названието Air Car и е разработен от бившия инженер от Формула 1 - Гай Негре (Guy Negre). Като гориво машината ще използва сгъстен въздух, който ще се изработва от специално конструиран за целта компресор.

“Горивото” ще се намира в карбонови резервоари с обем 340 литра. Зареждането на автомобила става с обикновен компресор за въздух, конструиран специално за колата. Пълненето на бутилката под налягане ще струва около 2 долара. Между две пълни зареждания Air Car може да измине 200 километра при максимална скорост 109 километра в час.

Първите автомобили Air Car трябва да се появят на пазара в Индия в началото на 2008 година. Tata Motors планира да произвежда 6 000 “въздушни” автомобила за година. Цената не е конкретизирана, но се очаква тя да бъде 12 000 – 13 000 долара. Освен в Индия екологичните автомобили ще се продават в още дванадесет държави по света. http://www.bgfactor.org

 


Сходни връзки

Създават автомобил, който използва за гориво ... въздух | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди