изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:37 EEST
В ДОБРИЧ ТЕРМОМЕТЪРЪТ МИНА 40 ГРАДУСА    
ОбществоВчера бе регистрират най-горещият юнски ден за всички времена, през които се наблюдава времето у нас, съобщи за НДТ Тодор Костадинов - ръководител на местното подразделение на НИМХ.

Температурата в Добрич достигна 40.2 градуса, което е и с цели пет градуса повече от измерения най-висок показател от сто години насам, добави Костадинов. Досега най-висока температурата на този ден е била през 1911 г. - 35.2 градуса. Любопитно е, че през 1944 г. пък темрометърът на 27 юни е показал едва 6.0 градуса. Абсолютният температурен рекорд засега за летните месеци в Добрич е регистриран през 1909 година на 29 август, когато стойностите са достигнали 41 градуса. Специалисти предполагат, че това лято може да станем свидетели на такава температура. Така дългоочакваното захлаждане, според Костадинов, трябва вече да започне и днес температурата в града се очаква да е 30-31 градуса. На места са възможни краткотрайни гръмотевични бури и превалявания, като не са изключени и градушки, предупреждава още специалистът.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ТЕРМОМЕТЪРЪТ МИНА 40 ГРАДУСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди