изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:36 EEST
Бразилия започна със загуба на "Копа Америка"    
Спорт

Мексико победи сензационно Бразилия с 2:0 в първи мач за двата отбора от група B на "Копа Америка". И двата гола паднаха през първото полувреме, в което световните шампиони бяха неузнаваемо слаби.



В 24-ата минута Кастильо откри резултата с красиво попадение след много добра атака. Само 5 минути по-късно вратарят на Бразилия Дони изкара за втори път топката от мрежата си. Рамон Моралес вкара от пряк свободен удар. През второто полувреме Мексико изгуби инициативата, но момчетата на Дунга така и не успяха да вкарат гол. Робиньо уцели греда при най-серизното положение и Бразилия не успя да избегне срама. От своя страна мексиканците имаха възможност на 3 пъти да направят резултата класически, но пропуснаха. Това е първа загуба за Бразилия под ръководството на Карлос Дунга.
В другия мач от група B Чили победи драматично Еквадор с 3:2. Чилийците успяха да обърнат двубоя, след като губеха на полувремето с 1:2. Резултатът откри в 16-ата минута дясното крило на Еквадор Валенсиа. Но чилийците успяха да се съвземат и само след 5 минути изравниха. В 23-ата минута Бенитес отново даде преднина на Еквадор. В 80-ата минута Суасо вкара втория си гол в срещата, с който изравни, а в 87-ата минута след изключително прецизно изпълнение на пряк свободен удар резервата Уева донесе победата за своя отбор.
Победата над Бразилия е голяма тръпка и затова съм много щастлив. Това заяви пред "Ройтерс" капитанът на националния отбор по футбол на Мексико Рафаел Маркес. "След като загубихме финала за "Голд Къп" от САЩ всички наши фенове бяха много разочаровани. Но ето, че сега им донесохме голямо щастие", допълни защитникът на Барселона. Неговият отбор игра много силно срещу настоящия световен шампион и успя да стигне до победата след голове на Кастильо и Моралес през първото полувреме. "Все пак не трябва да изпадаме в голяма еуфория, защото все още не сме постигнали нищо на този турнир. Предстои ни много работа. Но аз съм сигурен, че ще стигнем далеч и ще донесем още радост на всички мексиканци", допълни той.
Нямам магическа пръчка, за да махна с нея и да победим Бразилия. Това заяви след успеха с 2:0 на своя отбор над световния шампион треньорът на Мексико Уго Санчес. "Работим много здраво, за да постигнем успехи. Моите момчета бяха много дисциплинирани срещу Бразилия и затова се стигна до победата. Някои ни обвиняваха за слаба игра на турнира "Голд Къп", но там целта бе не толкова класирането, колкото изчистване на някои слабости", заяви легендарният нападател на Реал (Мадрид) от 80-те години на миналия век. Уго Санчес допълни, че се надява Мексико да стигне поне до полуфинал на "Копа Америка". "Място сред първите четири отбора ще ни отива. Не мога да обещая, че това ще стане, но имаме големи шансове да го постигнем", заяви той.
Знаехме, че Мексико е опасен съперник и нито за момент не сме подценили мача. Това заяви треньорът на Бразилия Карлос Дунга. Това бе първо поражение за световните шампиони под негово ръководство. "Побеждавали сме мексиканците няколко пъти, но никога не ни е било лесно срещу тях. Очаквахме труден мач и за съжаление това се сбъдна. Нито за момент не сме подценявали противника, но за няколко минути получихме два гола. След това доминирахме на терена, особено в последните 30 минути. Ние не успяхме да си вкараме положенията и затова логично загубихме. Не мисля, че е станало нещо фатално, защото имаме още два мача в групата с Чили и Еквадор. В тях ще гоним победа на всяка цена", допълни Дунга.
Треньорът на Чили Нелсон Акоста похвали тима си след победата срещу Еквадор с 3:2. “Еквадор бе по-добрият отбор в по-голямата част от мача. През второто полувреме подобрихме представянето си. Играчите ми преодоляха всички трудности. Не играхме добре, но вярвахме в победата”, заяви Акоста.
Полузащитникът Родриго Мелендес е уверен, че Чили има сили да постигне исторически успех. “През първото полувреме контролирахме топката, но Еквадор вкарваше в решителни моменти. Важното е, че успяхме да спечелим 3 важни точки. Вярвам, че този отбор може да остане в историята на турнира”, каза той.
От своя страна треньорът на Еквадор Луис Фернандо Суарес разкритикува стила на игра на Чили. “Те никога не са показвали зрелищен футбол. Ние сме страхотен отбор, но днес не се представихме добре и това ни костваше загубата. Допуснахме много грешки и ако искаме да продължим в следващата фаза, не би трябвало да ги допускаме отново”, заяви Суарес.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Бразилия започна със загуба на "Копа Америка" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди