изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:32 EEST
Николай Марков: Нямам нищо лично срещу президента Георги Първанов    
НовиниСофия. Нямам причина да имам нещо лично към президента. Това каза пред парламентарните журналисти днес бившият служител на НСО Николай Марков, който изнесе сигнал, че в службата са събирани данни за политиците в България, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Марков обясни, че не е умишлено избран днешният ден, за да изнасят подобни скандални данни, касаещи президента (бел. ред. днес Георги Първанов има рожден ден). “Разбрах след предаването по Нова телевизия, че се е получило нещо такова, но не съм го направил умишлено”, посочи бившият служител на НСО.
Той каза още, че не разполага с разработките за политиците, но със сигурност знае, че такива се събират.
“Целта на разработките е събиране на информация за политически контрол. Тази информация се дава на президента по нерегламентиран ред - за всички политици, които касаят президента”, посочи още Николай Марков. И допълни, че още през 2002 година е изпратил доклад на президента за това, което е разбрал. Марков е бил служител на НСО в продължение на 15 години и вчера разбира, че е уволнен по разпореждане на генерал Димитър Димитров (бел.ред. шеф на НСО). “Не съм виждал обаче заповедта за уволнението ми”, подчерта Марков. Той бе категоричен, че има документи за разработките, които ще бъдат показани, но не бил той човекът, който е ангажиран с разработките.
На въпрос дали всички служители на НСО се занимават с тези разработки, Марков каза, че само този, който трябва се занимава със събирането на тези данни, го прави.
“Това са трудно доказуеми неща, осъзнавам какво правя и осъзнавам какво ще се случи, но България е парламентарна република и парламентът няма право да абдикира от това, което се случва”, завърши Николай Марков.
Мария СТАЛЯНОВА

 


Сходни връзки

Николай Марков: Нямам нищо лично срещу президента Георги Първанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди