изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:52 EEST
Новото правителство на Великобритания (ОБЗОР)    
НовиниЛондон. Днес бе обявен съставът на новия британски кабинет на премиера Гордън Браун, който след като вчера официално пое поста от оттеглящия се Тони Блеър, обеща “ново правителство с нови приоритети”.

Дейвид Милибанд бе посочен за министър на външните работи на Великобритания. Той ще замени на поста Маргарет Бекет. 41-годишният Милибанд е най-младият британски външен министър след Дейвид Оуен през 1977 година.
Според анализаторите неговото назначение е знак на благодарност, че не се кандидатира за лидер на Лейбъристката партия заедно с Гордън Браун.
Джаки Смит бе избрана за първата жена министър на вътрешните работи в историята на Великобритания.
Дъглас Алекзандър е назначен за министър на международното развитие. Хилари Бен е избрана за министър на екологията, а Питър Хейн запазва поста си на министър на труда в правителството на Гордън Браун. Джеймс Пърнъл е новият британски министър на културата.
Рут Кели е назначена за министър на транспорта в кабинета на Гордън Браун. Кели е бивш министър на образованието и социалните реформи. Хейзъл Блеърс е новият британски министър на общностите и местните правителства в кабинета на премиера Гордън Браун.
Министърът на отбраната на Великобритания Дес Браун ще запази поста си в правителството, сформирано от новия премиер Гордън Браун. Министър на здравеопазването ще бъде Алън Джонсън, а на правосъдието - Джак Стро.
Междувременно Тони Блеър, който вчера официално се оттегли от поста министър-председател на Великобритания, бе назначен за специален пратеник в Близкия Изток на “четворката” международни посредници – САЩ, ЕС, Русия и ООН.
Тони Блеър заяви, че незабавно ще започне да изпълнява задълженията си като специален пратеник на Близкоизточната четворка. Най-вероятно той ще отпътува за Близкия изток през следващия месец. Блеър определи новото си назначение като “огромно предизвикателство”.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Новото правителство на Великобритания (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди