изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:47 EEST
"Стандарт": Откриха петрол под Червен бряг    
НовиниАмериканци откриха петролно езеро под Червен бряг. Това обяви областният управител на Плевен Цветко Цветков. Проучвателните работи на щатската компания "Дайрект петролиум" край село Девенци ще започнат в понеделник.

Сондите ще достигнат находището, което е на дълбочина над 5 хил. метра. То е проучвано една година, а подизпълнители са турските фирми "Аладин Идъл Ийст" и "Гюней Илдазъ", обясни Цветков.


Нефтените залежи край Девенци са открити със специален сеизмичен метод, разработен от "Дайрект петролиум", обясниха експерти. Американската компания всъщност е собственост на руснаци, но е регистрирана в Щатите с руски капитали.

А сеизмичният метод до неотдавна бил използван от руската армия за специални цели.

При конверсията на руската военна промишленост методът е разсекретен, закупен от "Дайрект" и доразработен за целите на нефтената геология.
"Дайрект Петролеум България" придоби правото да търси и проучва нефт и газ в блок "А-Ловеч" с Решение на кабинета от 5 юни 2007 г.

С документа бе разрешено на "Рамко България лимитид" да прехвърли своите права върху блока на "Дайрект". Преди "Рамко" дълги години изследвания в блока провеждаше "Аншуц" на мултимилиардера Филип Аншуц.

Край Девенци може да се открие нефт и кондензат, твърдят геолози. Доказателство са многобройните малки находища край Кнежа и Бърдарски геран, където се добиват малки количества петрол от "Проучване и добив на нефт и газ" - Плевен.

http://news.expert.bg

 


Сходни връзки

"Стандарт": Откриха петрол под Червен бряг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди