изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:41 EET
Лондон в страх    
По светаПолицията и антитерористичните служби в цяла Великобритания са на крак, след като две паркирани коли-бомби бяха открити и обезвредени близо една до друга в центъра на Лондон в петък.
Първият намерен автомобил е бил паркиран на метри от един от най-популярните нощни клубове - "Тайгър тайгър". Втората кола-бомба е била спряна на паркинг близо до оживения площад “Трафългърд” в центъра на британската столица.


В двата автомобила са били открити значително количество петрол, бутилки с газ и пирони, очевидно с цел да бъдат поразени повече хора. Резервоарите им също били пълни. В едната от колите е намерен и мобилен телефон, който е трябвало да послужи като детонатор.
Властите изучават записите от уличните наблюдателни телевизионни камери, за да се намерят следите на атентаторите.


"Ел Паис”: Две коли-бомби дезактивирани в Лондон
Британската полиция предотврати кръвопролитие в туристическото сърце на столицата Лондон, пише испанският ежедневник “Ел Паис”. Скотланд Ярд успя да дезактивира две коли-бомби в центъра на страната.
В своя първи работен ден Гордън Браун трябваше да се изправи пред заплаха за сигурността на страната.
Едната от бомбите беше намерена паркирана в район пълен с дискотеки, а нейната експлозия, според Скотланд Ярд, би причинила ефект, подобен на този, който предизвикват колите-бомби, които ежедневно се взривяват в Багдад, допълва изданието.

“Гардиън”: Колите-бомби дойдоха в Лондон
Колите-бомби, които са обичайно средство за извършване на терористични атентати от групировки като “Ал Кайда”, дойдоха в Лондон, пише в днешния си брой британският вестник “Гардиън”.
На 29 юни лондонската полиция откри две взривни устройства в автомобили, паркирани в едни от най-оживените части на британската столица – площад “Пикадили Съркъс” и “Парк Лейн” авеню. След обезвреждането на устройствата, полицията започна масово издирване на възможните участници в терористичните заговори. Автомобилите, в които бяха скрити експлозивите, се проверяват за отпечатъци и следи от всякакъв вид, оставени от терористите. Засега Скотланд Ярд не се е ангажирал с назоваването на групировката, стояща зад планираните атентати. Властите засилиха мерките за сигурност в британската столица до максимум, допълва вестникът.

“А Бе Се”: Терористи искаха да вдигнат във въздуха дискотека с 1700 души
В последната минута Лондон се спаси вчера от огромен терористичен акт, пише в днешния си брой испанският ежедневник “А Бе Се”. Часове след като Гордън Браун пое поста на министър-председател, пред входа на голяма дискотека в центъра на Лондон, в която се намирали 1700 души, беше поставена кола-бомба. Случайно лекари от минаваща наблизо линейка забелязали дим в колата и повикали полицията.
Малко по-късно втора кола-бомба беше открита паркирана близо до първата.
Още един път Лондон беше цел на терористична атака. Властите смятат, че отговорни за заговора са от “Ал Кайда”, допълва изданието.

Агенция “Фокус”
Случаят с двете коли-бомби в Лондон прилича много на дело на “Ал Кайда”, твърдят британски експерти

Случаят с двете коли-бомби, които бяха обезвредени в петък в Лондон, прилича много на дело на "Ал Кайда" и представлява заплаха към новото британско правителство, считат британски специалисти от разузнаването. Двата “Мерцедеса” бомби, които можеха да убият значителен брой хора, бяха неутрализирани в туристическата част от центъра на Лондон, два дни след като Гордън Браун пое премиерския пост от Тони Блеър. Заговорът, както изглежда, е бил насочен срещу новото правителство, смята бившата служителка в разузнавателните структури Полин Невил Джоунс. "Въпросът е да се разбере кой стои зад всичко това. Мисля, че има известна връзка с "Ал Кайда". Г-жа Джоунс подчерта, че все още е много рано да се каже дали в заговора са участвали британски граждани и колко се били те. Тя обаче изрази опасения, че все пак британци е имало. Анализаторът от разузнавателните служби Пол Бийвър също отбеляза, че заговорът носи всички белези на ислямистка атака като тези в Ирак, Южен Ливан и палестинските територии.
Информацията е на РФИ.

“Индипендънт”: Бомбите, открити в Лондон, е трябвало да бъдат задействани с мобилни телефони
Бомбите, открити в Лондон, е трябвало да бъдат задействани с мобилни телефони, разкрива днес британският вестник “Индипендънт”, позовавайки се на източник от спецслужбите. “Телеграф” допълва, цитирайки източник от Скотланд Ярд, че броят на жертвите при евентуален взрив на първия открит “Мерцедес” пред нощен клуб, би бил близо 100 души.

Агенция “Фокус”
Полицията в Лондон издирва мъж във връзка с осуетения терористичен заговор

Полицията в Лондон издирва мъж, който е бил забелязан да излиза от “Мерцедеса”-бомба, паркиран пред нощен клуб в петък през нощта, предадоха световните агенции.
В петък в Лондон бяха открити два изоставени “Мерцедеса” с бомби в тях, “потенциално готови за взрив”.

Агенция “Фокус”
Премиерът на Великобритания провежда заседание с комисията “Кобра”

Премиерът на Великобритания Гордън Браун провежда заседание с комисията “Кобра”, която обединява представители на основните разузнавателни служби в страната, във връзка със ситуацията в Лондон, съобщи телевизия Скай нюз.
Тази сутрин Браун се е срещнал тази сутрин в сградата на Скотланд Ярд с представители на антитерористичното подразделение на службата, което води разследването по случая с предотвратените вчера взривове в британската столица.

АФП: Терористичната заплаха не трябва да спира британците от ежедневието им, смята Джаки Смит
Терористичната заплаха не трябва да спират британците от обичайното им ежедневие, каза вътрешният министър Джаки Смит, цитирана от АФП.
“Не трябва да позволяваме на тероризма да ни спира от ежедневието ни”, каза Смит след заседание на кризисната комисията “Кобра”, председателствано от премиера Гордън Браун.

Агенция “Фокус”
Британското правителство е обявило най-висока степен на тревога

Британското правителство е обявило най-високата възможна степен на тревога, предаде АФП. Степента на опасност е “критична”, което означава, че има непосредствена заплаха за сигурността на гражданите или непосредствено предстои терористично нападение, поясни новоизбраният вътрешен министър на страната Джаки Смит. Решението за обявяване на тревогата е взето след извънредна министерска среща, водена от новия премиер Гордън Браун, уточнява агенцията.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Лондон в страх | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди