изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:33 EEST
Съдът в Израел хвърли бомба в сексскандала с Моше Кацав    
По светаВърховният съд на Израел хвърли бомба в сексскандала, в който е замесен бившият президент Моше Кацав като нареди да се отложи с 24 часа внасянето на обвинителния акт след постигнатия извънсъдебен компромис.

Във Върховния съд е внесено обжалване от Движението за добро управление и от няколко женски организации. Съдът даде на главния прокурор Менахем Мазуз24 часа да направи разяснения за компромиса, позволяващ на бившия президент да избегне сериозните обвинения в изнасилване и да не влезе в затвора, съобщи АФП, цитирайки министерството на правосъдието.

Движението и феминистките организации са категорични, че компромисът е "недопустим" и "възмутителен" в очите на обществеността. Според извънсъдебната договореност, сключена с прокуратурата, Кацав се признава за виновен в сексуален тормоз, непристойни действия и склоняване на свидетели.

Като компенсация Мазуз се отказа да му предяви обвинение в изнасилване, изтъквайки "липсата на достатъчно солидни доказателства" и "държавния интерес".

Безпрецедентният процес срещу бивш държавен глава за сериозни сексуални престъпления трябваше да започне днес пред полицейския трибунал на Ерусалим, след като внесената в петък от Кацав оставка влезе в сила.

Самият главен прокурор Мазуз характеризира Кацав като "сексуален престъпник мултирецидивист" и публично го обвини, че е лъгал по време на разследването - намек за протестите на бившия президент, че е невинен.

Прокуратурата предупреди Кацав, че трябва ясно да признае пред съда взетите под внимание обвинения срещу него и че в противен случай компромисът ще бъде анулиран.

Компромисът е заплюване на всички жени и на полицията, която препоръча предявяване на обвинения в изнасилване, се посочва в декларация на главната феминистка организация в Израел "Наамат".

Като бивш президент Кацав има право на солидна месечна пенсия от 11 200 долара, на кабинет, две секретарки, кола и шофьор, както и на служебен апартамент и на поемане на част от разходите за телефон или общо на около 235 000 долара годишно.

Предприети са редица инициативи в Кнесета за лишаване от част от привилегиите на израелски официални лица, признати за виновни в непристойни действия или престъпления. http://world.actualno.com

 
 


Сходни връзки

Съдът в Израел хвърли бомба в сексскандала с Моше Кацав | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди