изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:36 EEST
РВМС ИЗПЪЛНЯВА АНГАЖИМЕНТИТЕ СИ ПО МИСИЯ "КЛАСИЧЕСКА ЧУМА"    
НовиниВетеринарните лекари и РВМС в Добрич изпълняват текущо мерките, които са предвидени за превенцията срещу класическата чума, независимо от проведената у нас мисия на Европейската комисия, каза директорът на РВМС д-р К. Калинков. България е в режим на мониторинг относно заболяването до 30 септември 2007 г.

На 15 юни приключи мисията, при която приоритети бяха нивото на подготовка при възникване на заболяването класическа чума по свинете, надзора на заболяването в диагностичен аспект и по региони, приложението на ваксинацията на дивите свине и дейността на ДВСК по мерките относно заболяването. В Добричка област дейностите се извършват текущо, независимо от провеждането на мисията. Има издадени предписания до превозвачите, до всички кланици и до ветеринарните лекари. Транспортните средства, с които се превозват свине, трябва да са лизцензирани. След всеки превоз трябва да се измиват. Заостряме вниманието не само защото имахме мисия "класическа чума", а защото това е част от ангажиментите ни, обясни д-р К. Калинков.
 


Сходни връзки

РВМС ИЗПЪЛНЯВА АНГАЖИМЕНТИТЕ СИ ПО МИСИЯ "КЛАСИЧЕСКА ЧУМА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.49 секунди