изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:51 EET
ЩЕ ПРАВЯТ АУДИОЗАПИС НА СЪДЕБНИТЕ ЗАСЕДАНИЯ    
НовиниВ една от съдебните зали вече има микрофони пред всички участници в заседанието

Две зали в Съдебната палата на Добрич, в които обикновено се гледат наказателни дела, ще бъдат озвучени до края на месец юли. Микрофони ще има пред всеки от участниците в съдебното заседание - съдебен състав, прокурор, адвокати, подсъдим. Това стана ясно на пресконференция на председателя на Окръжния съд Енчо Енчев. Той обясни, че техниката е доставена по проект "Инициатива за укрепване на съдебната реформа" на Американската агенция за международно развитие /ААМР/.  В една от залите вече са монтирани микрофони. Предстои след края на съдебната ваканция да започне паралелен аудиозапис на съдебните заседания. Предстои да бъдат монтирани микрофони и в две зали на Районния съд в Добрич. Там се очаква и нова пратка от компютри.
До края на тази година се предвижда да бъде сменен и един  от асансьорите в палатата,  който вече бил амортизиран.Пак до края на 2007 г. е срокът за монтиране на рампа за инвалиди в Съдебната палата.
Стана ясно, че Окръжен съд - Добрич ще кандидатства пред  ААМР за средства за 7 електронни табла. Те ще бъдат монтирани във фоайето на палатата и ще дават информация за текущите дела.
Предстои Окръжният съд в Добрич и районните съдилища в областта да бъдат свързани в обща информационна система.
 


Сходни връзки

ЩЕ ПРАВЯТ АУДИОЗАПИС НА СЪДЕБНИТЕ ЗАСЕДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди