изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:04 EEST
ДВАМА ИЗГОРЯХА В ЗЛОВЕЩА КАТАСТРОФА    
Ред и сигурност Двама работници на Е.он от Добрич - на 31 и 57 години, изгоряха в зверска катастрофа вчера. Трети е настанен в крайно тежко състояние в Клиника по изгаряния на Военно-морска болница във Варна. Тежкото пътно произшествие стана около 14.20 часа на кръстовището на бул. "25 септември" и ул. "А. Стоянов" - близо до Военното гробище. Специализиран автомобил "Робур" с автостълба, който се използва за височинни ремонти, се ударил в светофарна колона. От удара се взривил резервоарът на колата.  Двамата работници са изгорели като факли. Третият изпаднал при удара от автомобила.

"Гореше целият, по тялото му имаше само части от дрехите" - разказа за НДТ таксиметров шофьор. Той и негови колеги били на пиаца наблизо - пред "Албена стил". "Чу се страхотен удар. Като отидохме, видяхме огромни пламъци. Изкарах пожарогасителя, но нямаше как да се доближа до колата, тъй като се разхвърчаха гуми. И пожарна кола да имаше, пак нямаше да може да ги изгаси" -  разказа таксиметровият шофьор. Той се обадил на централата, откъдето звъннали на пожарната, полицията и Бърза помощ.

"БВМ" препречи пътя на "Робур"-а и затова той се заби в светофара, споделиха пред НДТ очевидци. Колата веднага изчезнала от местопроизшествието. Събрани около мястото на трагедията коментираха, че не е изключено двамата мъже да са загинали от удар от ток от падналата колона на светофара. Тримата от колата са били автомонтьори в Е.он. В момента на инцидента те са били на работа. Час след взрива в автомобила имаше два овъглени трупа. Единият бе облегнат на седалката, а другият - на шофьора, висеше през страничното стъкло. Заради тежкия пътен инцидент вчера следобед движението по част от булеварда - от завод "Добрич" до Военното гробище, бе спряно, автомобилите минаваха по обиколен път. За известно време е бил спрян и токът в района, тъй като бяха накъсани жици на тролейбусната мрежа.

Пострадалият мъж, който също е около 30-годишен, е получил 95 процента изгаряния и овъгляване на кожата. Той е опериран от специалистите във Варна. Прогнозите на лекарите бяха крайно неблагоприятни и те почти не даваха надежда за оцеляването му.

Областната дирекция "Инспекция по труда", заедно с РУСО,  започва разследване на инцидента, съобщи директорът Младен Мартинов. Инцидентът е пътно-транспортно произшествие и основно ще се изяснява от "Пътна полиция-КАТ". Тъй като е възникнал при изпълнение на служебни задължения, се води и трудова злополука. Затова Инспекцията по труда и РУСО ще проведат собствено разследване, каза Младен Мартинов.

Защо показваме тези зловещи снимки?

Нека причинилият този трагичен инцидент и след това избягал от мястото на произшествието, до края на живота си се бори с мисълта как тези хора са изживели последните минути от живота си. Нека самозабравилите се шофьори, изживявайки се като ненаказуеми, един по-скорошен ден проумеят, че след прага на закона за движението по пътищата следват неизброими човешки трагедии. Ние от НДТ сме против това гробове да осейват улици, кръстовища, пешеходни пътеки и пътища. Добруджанци искат ред и сигурност, искат строги наказания за нарушителите на закона.

НДТ поднася съболезнованията си на семействата, на родните и близките на загиналите при катастрофата! НДТ настоява пред органите за ред и сигурност в Добричка област да открият реалните причини за трагичния инцидент и да накажат виновниците с цялата строгост на закона. Само за 6 дни дадохме 9 жертви по пътищата на Добруджа. Господи, спри тази война! НДТ

 

СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФАТА - НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧНАТ ЗА ДЕЦА ПОД 16 ГОДИНИ

 


Сходни връзки

ДВАМА ИЗГОРЯХА В ЗЛОВЕЩА КАТАСТРОФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди