изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:37 EEST
Престъпната група, заловена край Шабла, е извършвала контрабанда на цигари за близо 4 млн. лв.    
Ред и сигурностВарна. Около 4 млн. лева е общата стойност на заловената контрабандна стока на престъпната група, заловена през ноември месец 2006 г. край Шабла. Това съобщи на пресконференция днес майор Владимир Чавдаров, прокурор от Военноокръжна прокуратура - Варна, предаде репортер на радио “Фокус” – Варна.


Каналът беше разбит в местността Мартинов камък край шабленското село Тюленово. При акцията на полицията бяха заловени 25 души, сред които има двама служители на Гранична полиция, оператори на бреговата радиолокационна станция в Шабла и трима турски граждани, уточни майор Чавдаров. Те са арестувани в момента на извършване на престъплението, когато са внасяли 1490 мастербокса цигари на обща стойност 3 933 600 лв.
Организатор на престъпната група е Божидар Маринов от село Кранево. Прокуратурата ще пледира за максимални наказания с оглед на тежестта на извършените престъпления. Двамата служители на Гранична полиция са заплашени от наказание от 3 до 10 години затвор, а останалите участници в групата в зависимост от тежестта на извършените от тях престъпления – могат да получат от 5 до 15 години. В момента всички заловени са пуснати срещу парична гаранция с изключение на турските граждани. В полза на държавата са конфискувани турският кораб “Сюлеман куршум”, български кораб, товарен камион и шест леки коли. Разследването по досъдебното производство е приключило в шестмесечен срок.
Виктория ИВАНОВА

Четете www.focus-radio.net.
 


Сходни връзки

Престъпната група, заловена край Шабла, е извършвала контрабанда на цигари за близо 4 млн. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди