изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:02 EEST
С ТРОТИЛ ВЗРИВИХА ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН?    
Ред и сигурност

Собственикът и съпругата му били на горния етаж. Предполага се, че бомбата е поставена за сплашване. Тя натроши автомобил и прозорците на съседния блок. Взривът изплаши и хора, живеещи в центъра

Мощен взрив разтърси миналата нощ около 3,20 часа Добрич. Стана ясно, че бомба е избухнала пред магазин за хранителни стоки по ул. “Дунав”. Взривното устройство е било поставено точно пред монтирания преди около два месеца банкомат на “Райфайзен банк”, но той е непокътнат.



Разбита е витрината на магазина, изпочупени са стъклата на отсрещния блок, както и страничните и предното стъкло на паркираното пред магазина черно “Ауди”. Бронята му също е изкривена от ударната вълна. Колата е на живеещия в блока Вълчо Илиев. Той изключва възможността бомбата да е била насочен срещу него. От взрива са се начупили керемидите и на намиращите се недалеч ромски кирпичени къщи, казаха хора от района.

След получаване на сигнала за взрива, местопроизшествието незабавно е посетено от служители на СОД, Първо РПУ и сектор "БОП" при ОД “Полиция”. От извършения оглед е установено, че по търговския обект и намиращия се в близост жилищен блок и лек автомобил са нанесени само материални щети. Няма пострадали при инцидента. Местопроизшествието е посетено от служители на ДОТИ - Варна. Служители на ОД “Полиция” провеждат активни оперативно-издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъплението. Образувано е досъдебно производство, се казва още в официалната информация на полицията.

На място НДТ научи, че допреди десетина дни магазинът е работел нон стоп целогодишно, без почивни дни. Заради събирането на пияни, отскоро работи до 2-2,30 часа след полунощ. Собственик му е 48-годишният Йордан Василев. Той и съпругата му Ивелина – на 34 години, живеят на втория етаж над магазина. Там са спели и по време на взрива.

Магазинът е оборудван с камери. Свързан е със СОТ, от която полицията директно е получила сигнала за взрива, научи НДТ. Според собственика Йордан Василев, бомбата е била тротил. Някои, които са пристигнали на местопроизшествието след взрива, обясняваха, че бомбата била в найлонов плик. Собственикът обясни, че магазинът му работи от 10 години. Първоначално е бил барака, а сега е масивна сграда с надстроена жилищна част. Василев твърди, че няма врагове и не дължи пари никому. Имал спорове преди време с вече починалия собственик на съседния търговски обект - бай Иван. Имали и дела, които спечелил срещу съседите.

Хора от района бяха категорични, че най-вероятната причина за

взрива е била сплашване.

Вчера живеещи в отсрещния блок № 24, все още в стрес от тътена, който се е разнесъл миналата нощ пред домовете им, цял преди обяд разчистваха изпочупените стъкла. Взривната вълна е счупила прозорците от първия до последния етаж на осеметажната сграда. Младо семейство на първи етаж събаряше стъклата от спалнята, в която е спяло. Само това, че леглото им е в другия край на стаята ги е спасило от тежък инцидент. В съседната стая е спял и деветгодишният им син. От горните етажи продължаваха да висят счупени стъкла. Най-вероятно собствениците на жилищата не са имали време вчера да ги почистят или просто не са в града.

СНИМКИ НА МАГАЗИНА

 


Сходни връзки

С ТРОТИЛ ВЗРИВИХА ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди