изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:25 EEST
Победата на Сочи е “политическа победа на Русия” – коментари в руските медии    
НовиниРуският курортен град Сочи, разположен на черноморското крайбрежие, спечели домакинството на Зимните олимпийски игри през 2014 г.


Новината бе съобщена на специална церемония в Гватемала, където се проведе 119-та сесия на Международния олимпийски комитет (МОК).
Сочи победи на втория тур от гласуването южнокорейския Пьончанг само с четири гласа, след като на първия тур отпадна кандидатурата на австрийския зимен курорт Залцбург.
Сред останалите кандидати за домакинството на Зимните олимпийски игри през 2014 г. бяха Алмати (Казахстан), Боржоми (Грузия), София (България) и Хака (Испания), но на 22 юни 2006 г. изпълнителният комитет на МОК даде зелена светлина само на руската, австрийската и южнокорейската кандидатура.
Чуждестранните наблюдатели и участници в гласуването за избор на столица на Зимните олимпийски игри през 2014 година са на мнение, че подкрепата на руския президент Владимир Путин може да е изиграла решаваща роля в победата на Сочи в олимпийската надпревара.
Англоезичните наблюдатели отбелязват прилика в ролята на Путин при представянето на Сочи с ролята на бившия британски премиер Тони Блеър, който успешно представи преди две години в Сингапур кандидатурата на Лондон в качеството й на столицата на Олимпиадата през 2012 година
Председателят на Държавната дума (долната камара на руския парламент) Борис Гризлов заяви, че победата на град Сочи в конкурса за олимпийска столица през 2014 година е “политическа победа на Русия”.
“Казват, че спортът няма връзка с политиката, но това не е така”, заяви Борис Гризлов.
Той припомни, че “в миналото по време на провеждането на Олимпийски игри са се прекратявали всякакви военни конфликти”.
По думите му, победата на Русия показва, че “светът не е еднополярен и има сили в света, които подкрепят Русия”.
Руският министър на икономиката Герман Греф смята, че Олимпиадата в Сочи ще бъде печеливша. Според него, само от експлоатация на обекти и плащане на данъци в бюджета на страната ще влязат над 300 милиарда рубли.
“Ние все още не сме пресмятали цялата печалба. Но сме наясно с някои аспекти, които показват, че в бюджета ще влязат над 300 милиарда рубли ( 8 милиарда евро)”, заяви Герман Греф.
Той отбеляза, че ще има допълнителна печалба от продажба на телевизионни права за излъчване на спортните мероприятия.
Говорителят на министерството на външните работи на Русия Михаил Каминин заяви, че изборът на Сочи за столица на Зимните олимпийски игри през 2014 година е потвърждение за авторитета на Русия на международната сцена.
“Ние сме много удовлетворени от резултатите от гласуването”, подчерта високопоставеният руски дипломат.
“Победата е заслужена. Изборът на Сочи в качеството му на столица на Зимните олимпийски игри е още едно нагледно потвърждение за авторитета на нашата страна на световната сцена, за страна стабилна, предсказуема и, в дадения контекст, спортна”, отбеляза дипломатът.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Победата на Сочи е “политическа победа на Русия” – коментари в руските медии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.06 секунди