изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:55 EET
Намериха най-големия динозавър в Азия    
ЛюбопитноМеждународна група палеонтолози от Китай, САЩ, Великобритания, Германия и Японияразкопа в китайската провинция Хънан скелета на най-големия, 18-метров динозавър в Азия, съобщиха Синхуа и РИА "Новости".

Учените са работили две години по изваждането на фосила от земята. Досега "рекордът" се държеше от фосил на динозавър, открит миналата година в китайската провинция Гансу. По данни на Синхуа, местните жители отдавна са открили останките на "дракона", както го нарекли, и започнали да ги разкопават.

Дължината на кръстната кост се оказала 1,31 метра. Учените първоначално са били на мнение, че въпросният "дракон" не може да бъде причислен към динозаврите, тъй като почвеният слой, в който се е намирал фосилът, е бил формиран през кайнозойската ера. По това тогава динозаврите не са съществували.

По-късни изследвания обаче са показали, че става дума за растителнояден зауропод, който е живял преди 85-100 милиона години през периода креда на мезозойската ера.  БТА

actualno.com

 


Сходни връзки

Намериха най-големия динозавър в Азия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди