изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:51 EEST
УЕЛНЕС И СПА-ТУРИЗМЪТ ИМАТ НУЖДА ОТ КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ    
НовиниУ нас, и в частност в Добричка област, се инвестира доста в развитието на новите форми на туризъм като уелнес и СПА-туризъм, но,за съжаление, все още няма достатъчно подготвени кадри.

Това каза пред НДТ председателят на националното сдружение на козметиците "Здраве и красота" Даниела Спасова. Вчера тя и Лилия Братоева -  експерт по европейска квалификационна рамка на Европейската комисия по образование, бяха в Добрич. Те участваха - като лектори, в организираната от  Националния център за професионално обучение /НЦПО/ в системата на БТПП среща с хора от бранша. Участниците в нея имаха възможността да се запознаят с тенденциите в предлагането на нови  козметични услуги, широко прилагани в световните козметични центрове, СПА-комплекси и туристически обекти от нов тип. Представена бе новата концепция за качеството на услугите и още много други тънкости за красотата, както и възможностите за получаване на съвременно европейско обучение за работещите в сектора на услугите за красота, планиране, провеждане и ръководство на благотворни, ориентирани към здравето и красотата програми.
Добрички регион е изключително подходящ за развитие на тези нови тенденции в туризма и има възможност да прилага новите методи и да въвежда уелнес и СПА-услугите, каза Д. Спасова. И обясни, че става въпрос за нова философия за начина на живот и почивка. Тъй като става въпрос не само за добро похарчване на парите, а и за пълноценен начин на живот и отмора. Целта е да се осигури емоционално и физическо здраве, да се обединят енергията и духовното здраве. Спецификата на уелнес обектите се характеризира с повече ритуална насоченост, взаимствана от източната философия. Целта е да се осигури на клиентите не луксозно безделие, а оползотворяване на свободното време. Това е преди всичко грижа за здравето, преди да се стигне до болестното състояние - обясни г-жа Спасова. И добави, че този вид туризъм включва както процедури за физическото здраве -  като активен спорт, така и пасивна грижа -  масажи и процедури, които се съчетават с масла и аромати. Крайната цел е да се постигне добър енергиен и душевен баланс, каза още тя. И добави, че тенденцията е да се водят обучения, за да се подготвят достатъчно кадри в тази нова не само за България, но и за Европа, сфера на туризма. Както и да се подготвят преподаватели.
 


Сходни връзки

УЕЛНЕС И СПА-ТУРИЗМЪТ ИМАТ НУЖДА ОТ КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди