изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:06 EEST
НЕПОТЪРСЕНИТЕ МЛЕЧНИ КВОТИ ОСТАВАТ В РЕГИОНАЛНИЯ БОРД    
Новини98 на сто от фермите у нас може да бъдат затворени

Непотърсените от фермерите удостоверения за млечните им квоти за тази година засега няма да бъдат връщани в Министерството на земеделието и горите, а ще останат в Регионалния млечен борд. Това казаха за НДТ от офиса на борда в Добрич. От около 3 600 квоти за 32 700 тона мляко, непотърсени  остават около 310 удостоверения. И след изтичане на втория, удължен срок за получаването им, фермери са взели част от документите си. Около 100 собственици на крави са взели със закъснение удостоверенията си за индивидуалните млечни квоти. Те са предимно собственици с една-две крави. Има и кооперация. Потърсили си документите, тъй като мандрите отказали да приемат млякото им без представяне на квота. Така останалите квоти са за около 1000 тона мляко годишно, което е около 3,2 процента от цялото отпуснато за областта количество.
Предстои да се извърши категоризация на фермите. Неприета още наредба предвиждала от 1 януари следващата година да спре изкупуването на мляко от ферми, трета категория. Такива са около 98 на сто от фермите у нас, които са застрашени от това да не могат да продават продукцията си. Един от основните проблеми при категоризацията им ще бъде собствеността на сградите. Повечето от тях са построени в дворове, без необходимите строителни документи. Тяхното узаконяване тепърва ще изисква доста средства, а за фермерите няма да има сигурност, че ще продължи изкупуването на продукцията им.
 


Сходни връзки

НЕПОТЪРСЕНИТЕ МЛЕЧНИ КВОТИ ОСТАВАТ В РЕГИОНАЛНИЯ БОРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди