изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:02 EEST
ПОЛИЦЕЙЩИНА    
ОбществоД Е К Л А Р А Ц И Я НА  ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО НА ПП „НОВОТО ВРЕМЕ“ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА ПП „НОВОТО ВРЕМЕ“

На 04.04.2007 година, по заповед на Директора на ОДП – Стара Загора, след изричното одобрение на министъра на вътрешните работи Румен Петков и въз основа на Заповед на кмета на Община Гълъбово, служители на полицията упражниха насилие върху участници в законно организиран и провеждан мирен протест на работници от “Мини Марица Изток” близо до град Гълъбово. В резултата на което са нанесени тежки увреждания на пострадалите.

Същия ден, Областният управител на административна област Стара Загора г-жа Нейкова е отменила заповедта на кмета на Община Гълъбово, която послужила като правно основание за упражненото полицейско насилие, като незаконосъобразна.

Изпълнителното бюро на ПП “НОВОТО ВРЕМЕ” и Общинските ръководства на партията в градовете Стара Загора, Раднево и Гълъбово изразяват своето крайно възмущение от поредното нарушаване на човешките права и полицейския произвол, упражнен върху участниците, предявили своевременно своите справедливи социални искания в защита правото си на безопасни условия на труд, справедливо заплащане, преразглеждане на Кодексът за социално осигуряване и наредбата за категоризиране на труда при пенсиониране, искане да не се увеличава пенсионната възраст над 63 години и др. Справедливи искания, повод за настоящия мирен протест, които са представени пред МС още през януари тази година и които не засягат проблемите на една отделна гилдия, а на огромна част от работещите в България. Искания, за които е имало поредните празни обещания за решение от Комисията по социална политика, на които няма решение. Ние приемаме това мълчание като демонстрация на от най-ценната черти на това правителство – загърбване и отказ от решаване на реалните проблеми на гражданите. За пореден път сме изправени пред извършването на една подмяна на фактите с цел да се обслужат частните интереси на властниците. Ние считаме, че тенденционното омаскаряване на несъгласните с действията на правителството става плашеща тенденция.

Упражненото насилие не може да бъде оправдано със „самозащита” на двамата полицаи. Самото засилено присъствие на полицейски части е незаконно, при условие, че заповедта на кмета, с която се забранява, разрешен преди това от него по реда на Закона за митингите, събранията и манифестациите символичен протест, е отменена. Обясненията на комисар Т.Михайлов, че е издал заповед за командироване на полицейските части след „устна заповед” на Министъра на вътрешните работи, са възмутителни и разкриват противозаконно поведение на самия министър – поредното превишаване на права и злоупотреба със служебно положение. Министър Петков, заяви пред медиите, че “работниците са били "нажъкани" от председателя на Националния стачен комитет” и напълно неадекватно, вечерта след упражненото полицейско насилие, отправи изявление по БНТ, с което поздрави полицаите и благодари за усърдието им.

Общинското ръководство на ПП “Новото време” окачествява това поведение като национално нахалство и високомерие, основано на чувството за недосегаемост на един висш държавен чиновник и група лакеи. Поведението на ръководството на МВР създава основателна опасност от възникване на икономическа и политическа криза в страната и за пореден път се уронва доверието на гражданите в институцията, призвана да защищава техните законни права и интереси. Вместо преговори, недоволните получават сълзотворен газ. Вместо демонстриране на желание за решение на проблемите-палки. За пореден път задаваме един и същ въпрос „Докога ще даваме повод за критики за корупция, беззаконие, потъпкване на гражданските права?“

Настояваме за оставката на министър Румен Петков.

Настояваме, да се образува дисциплинарно производство по ЗМВР против служителите и персонално против ръководството на ОДП – Стара Загора, което да санкционира чрез наказанията предвидени в чл. 239 от ЗМВР ръководителя, издал заповед за упражняване на насилие въз основа на устни нареждания от самозабравилия се министър на вътрешните работи, и въз основа на нищожната заповед на Кмета на община Гълъбово, отменена със задна дата.

Настояваме да се спре възникналата заплаха за развитие на демократичното и гражданското общество в РБългария – в резултат от несменяемостта и неприкосновеността на висши държавни управници, които някак си забравят, че от известно време България е част от ЕС и подобни антидемократични действия не са проява на европейско мислене.

Призоваваме всички политически сили на дискусия и активни действия по повод ставащото в страна ни.

 

 

ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО НА ПП „НОВОТО ВРЕМЕ“

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА ПП „НОВОТО ВРЕМЕ“

гр. Гълъбово, гр. Раднево и гр.Стара Загора

 


Сходни връзки

ПОЛИЦЕЙЩИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди