изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:17 EEST
ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ПРИЕМА НОВИ ПРОЕКТИ ПО САПАРД    
ЗемеделиеОт 16 юли до 3 август в държавен фонд "Земеделие" ще се приемат проекти за финансиране по програма САПАРД, по мярката за "Обновяване и развитие на селата, опазване и съхраняване на селското наследство и културни традиции", съобщи земеделското министерство. Предвижда се обаче мярката да се отвори само за сектор "Подобряване на уличната мрежа".
За да се приложи решението на заседанието, е прието да се увеличи бюджетът по мярката с 10 500 000 лв., както и да се прехвърли за усвояване натрупана лихва в евросметката на програмата, която възлиза на 220 000 евро.

Така ще се даде възможност на селските общини да кандидатстват с нови проекти до 100 000 лв. за подобряване на своята инфраструктура. Времето за изпълнението и договарянето на проектите е съобразено със сроковете за приключване и изплащането на субсидията по тях.
Крайният срок за договаряне на средствата по програма САПАРД е 12 октомври 2007 г. След това ще стартира Програмата за развитие на земеделието и селските райони, която ще действа в програмния период 2007 - 2013 г. Според европейските изисквания, първият договор по новата програма трябва да бъде подписан след парафирането на последния по САПАРД.
 


Сходни връзки

ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ПРИЕМА НОВИ ПРОЕКТИ ПО САПАРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди