изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:23 EEST
В ЖЕНЕВА ЩЕ ОБСЪЖДАТ КАЗУСА "КАЛИАКРА"    
НовиниРаботниците и служителите от завода на американската компания "Бунге" в Унгария подкрепят колегите си от рафинерията "Калиакра" в Добрич в исканията им за по-големи обезщетения при предстоящите масови уволнения заради закриването на производството в Добрич и изнасянето му в Унгария.


Това съобщи Мирослав Маринов, който е представител на работниците и служилите в Европейския съвет на работещите в "Бунге". Той е получил уверение за подкрепата на унгарските си колеги от Ласло Канижлай, който също е член на съвета. На насрочената за следващата седмица в Женева среща на Европейския съвет на работещите в "Бунге" той ще бъде запознат със ситуацията в "Калиакра" Добрич. Ласло Канижлай е посочил, че преди година в Унгария е бил закрит завод на "Бунге" и там работниците получили диференцирани обезщетения, като тези със стаж в завода до пет години са взели по 4 заплати, а тези с над 30 години - по 18. Предстои колективът на "Калиакра" да прецени дали също ще настоява за диференцирани обезщетения, или ще продължава да настоява за 12 заплати, вместо предложените 6, и по 450 лева за преквалификация.
 


Сходни връзки

В ЖЕНЕВА ЩЕ ОБСЪЖДАТ КАЗУСА "КАЛИАКРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди