изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:11 EEST
ЗАПОЧНА ГРАДЕЖЪТ НА ЦЪРКОВНИЯ ХРАМ "СВЕТИ ГЕОРГИ"    
НовиниГрадежът на зидовете на новия църковен храм "Свети Георги" в Тервел е започнал миналата седмица, съобщиха оттам. За строителството на храма са доставени 11 800 тухли. Основата вече е изградена, излята е и носещата плоча на сградата.

Техническияя проект на храма предвижда да се издигне 17-метров зид. За да се завърши църквата, трябва да се вложат още около 27 000 тухли. Предстои да се изградят и куполът, и камбанарията. За всичко това предстои да се осигуряват средства, както и за външна каменна облицовка и за рисуване на вътрешни стенописи.
Построяването на нов църковен храм е събитие за града. Затова общината, която е основният дарител на средства за строежа на храма до момента, ще предложи на църковното настоятелство и на обществеността своето виждане за подходящата форма, под която всеки тервелчанин може да даде своя  принос за това Тервел да има своята нова църква.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ГРАДЕЖЪТ НА ЦЪРКОВНИЯ ХРАМ "СВЕТИ ГЕОРГИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди