изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:55 EEST
ПРЕКВАЛИФИЦИРАТ 150 БЕЗРАБОТНИ ТЕРВЕЛЧАНИ    
НовиниЧрез Бюрото по труда в Тервел се набират безработни от Тервел и селата Орляк, Каблешково и Градница за преквалификация по специалностите "фермер-земеделец", "Монтьор на селскостопанска техника" и "Земеделско стопанство". Те ще получават стипендии от по 176 лв. месечно, докато се обучават.

Кандидатите трябва да са регистрирани като безработни. 15 от тях ще преминат 5-месечен курс на ограмотяване и след това ще бъдат квалифицирани в някоя от трите специалности, по техен избор.
Предвижда се обученията да се водят в трите села и в Тервел. Те ще бъдат в три цикъла - от 10 август до 25 октомври, от 1 ноември до 15 януари 2008 и от 1 февруари до 15 април. Обучението по ограмотяване ще започне от 1 септември.
Паралелно с курсовете ще се работи и по обновяването на сградата на бившето общежитие. Тя ще се превърне в квалификационен център, като ремонтът й се финансира също по проекта, спечелен по програма ФАР на МТСП.
 


Сходни връзки

ПРЕКВАЛИФИЦИРАТ 150 БЕЗРАБОТНИ ТЕРВЕЛЧАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди