изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:50 EET
В ТЕРВЕЛСКО ЩЕ ИЗГРАЖДАТ ЕКОПЪТЕКИ    
НовиниИзграждане на две екопътеки - за наблюдение на птици и за наблюдение на блатна флора и фауна, осигуряване на достъп до скалните манастири, изграждане и оборудване на място за пикник и риболов до язовир "Оногур" и на посетителски  информационен център в с. Балик, предвижда проект на община Тервел. Той ще се реализира в партньорство със съседната община Крушари.


В началото на годината общината в Тервел е кандидатствала за получаване на безплатна консултантска помощ при разработване на проект, който да съответства на изискванията и приоритетите на Оперативната програма за регионално развитие. Целта е била да се изготви проектно предложение за развитие на района на Суха река, което да има шансове за финансиране при старта на оперативната програма.
Търсенето на възможности за инвестиции в суходолието, около селата Балик и Оногур е сред приоритетите на община Тервел, информират от там. Именно в тази посока е и идейният проект, който са подготвили. Предложението им е класирано, заедно с други 407 предложения на български общини. Очаква се до края на септември да получат съответната подкрепа, което ще увеличи шансовете за финансиране на проекта, обясняват от община Тервел.
 


Сходни връзки

В ТЕРВЕЛСКО ЩЕ ИЗГРАЖДАТ ЕКОПЪТЕКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди