изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:45 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност         През изминалите две денонощия на територията обслужвана от ОД ”Полиция”– гр. Добрич са регистрирани  4 престъпления и   произшествия.

 

            U На 07 юли 2007, около 02,00 часа в РПУ – Балчик е получено съобщение от с.Змеево, община Балчик затова, че неизвестно лице след като е влязло в частен дом и нападнало, намиращата се в него гражданка на кралство Швеция е  извършило грабеж на мобилен телефон. След осъществяването на престъпното деяние лицето е избягало в неизвестна посока.

            Непосредствено след получаване на сигнала служители на РПУ – Балчик са започнали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в резултат, на които по така наречените “горещи следи” е установено и задържано лице от същото село с инициали Д.А., което е заподозряно в извършването на гореописаното деяние.

            Предметът обект на престъпното посегателство е открит и  иззет от  служителите на полицията и върнат на собственичката.

            Активната работа на полицията по изясняване обстоятелствата около престъплението продължава. Заподозряното лице е задържано за срок от 24 часа в РПУ – Балчик.

 

            U След проведени активни оперативно-издирвателни мероприятия организирани от Първо РПУ – Добрич и РПУ – Тервел, са установени 5 лица обявени за общодържавно издирване, на възраст между 17 и 42 години от гр.Добрич/3/, гр.Варна/1/ и с.Каблешково, община Тервел/1/. Четири от петте лица се издирвали от служителите на реда във връзка с досъдебни производства, а лицето от гр.Варна се издирвало по молба на родителите му. След установяването му на територията на община Тервел лицето е предадено на близките му.

             

            U На 7 юли 2007 г. в РПУ – Албена е получено съобщение затова, че през нощта на 6 срещу 7 юли неизвестно лице противозаконно отнело лек автомобил марка “Фолксваген Голф-4” 1,9 TDI, черен на цвят, с регистрационен № В 16ЕNG, собственост на гражданин на Република Румъния. Автомобилът бил паркиран в района на вилна зона “Изгрев”.

            Издирва се от служители на РПУ – Албена. По случая е образувано досъдебно производство.

            Областна дирекция “Полиция” – Добрич се обръща към гражданите, които могат да подадат информация за издирвания автомобил да  се обадят в най-близкото РПУ, РПУ – Албена или на дежурните служители в Областна дирекция.

           

                       

През изминалите две денонощия на територията на обслужвана от ОД ”Полиция” - Добрич са регистрирани 9 пътно-транспортни произшествия  с материални щети.

 

U За времето от 04,00 часа на 8 юли 2007 до 00,20 часа на 9 юли 2007 от служители на Първо РПУ – Добрич са установени двама водачи 34-годишни от гр.Добрич и с.Пчеларово с инициали Е.И. и С.М., управлявали леки автомобили в гр.Добрич след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства, със които са изпробвани двамата водачи са отчели съответно 1,53 и 1,33 промила. За водачът от с.Пчеларово се установява, че е и неправоспособен.

Деянието на двете лица е престъпление по чл.343, буква “Б”, алинея 1 от НК.

 

 Поделенията на ОД “ПБЗН” - гр. Добрич през двете денонощия са участвали в гасенето на 28 пожара, като повечето от пожарите са възникнали в сухи треви, храсти и отпадъци.

                          

            Във връзка с усложнената  пожарна обстновка на теритоирята на област Добрич, ОД”ПБЗН” – Добрич за пореден път се обръща към жителите на областта, да бъдат изключително внимателни и стриктно да спазват противопожарните изисквания. Земеделските стопани да направят необходимите противопожарни ивици на житните масиви и да назначат  охрана с цел своевременно сигнализиране при възникване на пожари.

             

                       

09.07.2007 година                                     ОД “Полиция” – гр. Добрич                                                                                  

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди