изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:01 EEST
ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ ОБЯВИ КАНДИДАТУРАТАСИ В КРАЯ НА ЛЯТОТО    
НовиниВ края на август-началото на септември кметът на Добрич Детелина Николова ще обяви кандидатурата си за втори кметски мандат, каза тя вчера пред журналисти. Обясни, че ще се кандидатира като независим кандидат с подкрепата на онези, които подкрепят нейния стил на работа.

Водени са някои разговори, вероятно ще се водят и други, коментира Детелина Николова. Първи подкрепата си за нейната кандидатура са заявили от НДСВ, чийто кандидат бе тя и на предните избори. От СДС са правени изявления в медийното пространство в нейна подкрепа. Водят се разговори, засега окончателни решения няма, каза Детелина Николова.

Била е информирана, че в общината се провежда социологическо проучване от “Галъп Консултинг”, което е поръчано от политическа партия, която провежда такива в много общини, но няма повече информация.

Запитана на какви приоритети ще заложи при кандидатирането си за втори мандат, Детелина Николова обясни, че работата й досега е показала кои са основните приоритети - не само за нея като кмет, но и за общината.Ще продължава да акцентира върху проблемите с реконструкцията и развитието на инфраструктурата, на подкрепата за развитието на малкия и среден бизнес. Приоритет в бъдещата си работа вижда и в активното участие на гражданите в управлението, в откритостта на работата.

Ние сме длъжни така да организираме работата в общината, че повече инвеститори да дойдат тук и да има минимум условия за корупция - каза Д. Николова, запитана дали приема упреците, че общината носи отговорност за закриването на производствата тук на “Юниливър” и “Бунге”. Според нея, общината и да иска, не може да промени политиката на една чуждестранна компания. Разбира се, че там, където пазарът е по-голям, където данъчната политика е по-добра и има повече квалифицирана работна сила, ще е по-добре за инвеститорите, каза тя. Смята, че общината е създала необходимите условия за развитието на тези фирми. Държавата има своя дял в политиката именно на такива големи инвеститори, каза още Д. Николова. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ ОБЯВИ КАНДИДАТУРАТАСИ В КРАЯ НА ЛЯТОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди