изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:04 EET
ХЕВИ - МОДА!    
ЛюбопитноВ последно  време в нашия обичан град Добрич може да се наблюдава доскоро забравено модно явление. Все повече хора вече предпочитат вместо да обличат стандартните пъстри фешън тениски, да носят черни такива, обрисувани с емблемите на велики рок и хеви метъл групи.Според рок културата, ако наистина си заклет фен на музиката, ти буквално си задължен да си намериш тениска на любимата  група.

                                     

 

 

Притежателите на такива ходят с гордо изпъчени гърди и то не за друго, а за да може всеки възможен минувач да разбере, че човекът пред него намира смисъла на живота точно в песните на изпълнителите, изобразени на неговото облекло

Всъщност за тези  млади хора  това не е обикновена дреха, а изразител на манията им към рок енд рола. Защото за тях истинската музика идва само от щайгите на барабаните, жиците на китарите и пискливите гласове на легендарните вокалисти.

От друга страна, тенеските - освен, че са изразител на принадлежност към даден вид музика - е и много печеливш бизнес. Има групи, които от дрехите с техните ликове изкарват пари колкото от едно световно турне, например. Най-разпространени определено са тениските на "Айрън мейдън". Всъщност, може да се каже, че към всяка тяхна по-известна песен те са изкарвали и някаква дрешка, изрисувана отгоре до долу с фентъзи мотиви и пъстри цветове. Има много деца, които си купуват дрехите с тяхната марка просто заради картинката, без да предполагат, че тя е направена с цел да разнася славата на бандата из света. Най-близко по продажби до тях са продуктите с марка "Металика", които изпозлват точно същите мотиви. Спокойно може да се каже, че тези блузки могат да съперничат по печалба на модни магнати като Кристиян Диор,  например. Всъщност, бума си тази мода изживява през 80-те и макар в последно време да беше позамряла, откакто групите-ветерани започнаха отново концертна дейност, те отново обсебиха света.

Някои продукти имат даже колекционерска стойност. Такива са най-често тениските с емблеми на неиздадена песен на "Led Zeppelin" и "Pink Floyd". Има и групи, които не са чак толкова навътре в този бизнес и издават само продукти с един и същ дизайн - като "Guns n roses" и "Aerosmith", които издават тениски, украсени само с техните емблеми.

Към тази мода принадлежат още значки, якета и изрисувани раници, които при големи концерти могат да докарат доста пари на дребния търговец, дебнещ да изкара някой и друг лев.

И така - ако видите някой да предпочита обикновена тениска с името на "AC/DC"  или "U2" пред тоалет от последната колекция на Долче и Габана, не се учудвайте. В крайна сметка всеки има право на своя представа за  вкус.

Росен СТОЙЧЕВ

 


Сходни връзки

ХЕВИ - МОДА! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди