изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:41 EEST
СИРЕНЕТО ПОСКЪПВА ПО ТРИ ПЪТИ НА ДЕН    
Икономика

Сиренето тихомълком поскъпва всеки ден, жалваха се пред НДТ редовни консуматори. Не всеки ден, а по три пъти на ден, направо е лудница, коментираха пък търговци в Добрич. Увеличението е от близо 20 дни, а за този период кравият продукт е с 1 лев по-скъп, установи проверка на НДТ.



"Истината е, че всеки ден от Добрич се изнасят огромни количества сирене за Румъния. В същото време и българите са увеличили консумацията през лятото и в момента има дефицит на сирене. Мандрите се разбират помежду си да увеличават цените и ние, в магазините, сме принудени да правим същото" - обясни търговец.

Репортер на НДТ се опита да установи връзка с водещия млекопреработвател в Добрич - фирма ФАМА. Секретарката в Добрич съобщи, че причините за поскъпването на сиренето може да коментира само ръководството от централата на фирмата във Варна. Оттам помолиха да се обадим по телефона след половин час. След половин час пък казаха, че никой от шефовете на "ФАМА" не ще да коментира. Което пък от своя страна поражда съмнения у потребителите за законността на увеличението на сиренето.

И минералната вода поскъпна, съобщиха търговци. Разфасовката от 10 литра "Горна баня" от началото на тази седмица е с 30 стотинки по-скъпа. Според дистрибутори, причините за това са повишените разходи за ток, бутилки, горива и опаковки. НДТ

 


Сходни връзки

СИРЕНЕТО ПОСКЪПВА ПО ТРИ ПЪТИ НА ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди