изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:13 EEST
Бразилия е първият финалист на Копа Америка (ОБЗОР)    
СпортМаракайбо. Бразилия се класира за финалната среща на турнира Копа Америка, след като се наложи със 7:6 след изпълнения на дузпи над Уругвай в полуфинала на стадиона в Маракайбо.

Мачът завърши наравно 2:2 в редовното време и така се стигна до лотарията на дузпите, където бразилците имаха повече късмет. На финала в неделя “Селесао” ще срещне победителя от двубоя Аржентина - Мексико, който е тази нощ. Само 13 минути бяха нужни на 5-кратните световни шампиони, за да поразят вратата на “урусите”. Десният бранител на “кариоките” Майкон откри и се оказа в прегръдките на съотборниците си. Той намери мрежата на Карини с хубав фалцов удар, след като бе извел Робиньо на стрелкова позиция, но шутът на нападателя на Реал бе отразен от вратаря и топката се върна при Майкон. Две минути по-късно част от осветлението на стадион “Хосе Паченчо Ромеро” в Маракайбо угасна и съдията временно прекрати мача. 12 минути по-късно обаче двата тима подновиха игра. Новият съотборник на Мартин Петров в Атлетико (М) Диего Форлан изравни за 1:1 в 38-ата минута. При корнер вратарят на “Селесао” Дони не бе убедителен и изби топката в краката на нападателя, който намери мрежата от 10-ина метра. Жулио Баптища обаче върна преднината на момчетата на Дунга още преди края на полувремето. Майкон центрира от фаул отдясно и намери нахлуващия Баптища, който с лекота засече топката във вратата на Карини. Уругвайците за втори път успяха да изравнят резултата. 20 минути преди края влезлият като резерва през почивката Себастиан Абреу направи 2:2. След центриране от ляво Форлан продължи топката с глава към връхлитащия Абреу, който стреля в гредата, а топката удари вратаря Дони и се оплете в мрежата. Така редовното време завърши 2:2 и трябваше дузпите да определят първия финалист на най-стария турнир за национални отбори. За Бразилия точни бяха Робиньо, Жуан, Жилберто Силва, Диего и Жилберто, а Алфонсо Алвеш и Фернандо пропуснаха. За загубата на Уругвай решаваща роля изиграха неточното изпълнение на опитния Пауло Гарсия, който удари гредата. Бразилският вратар Дони пък спаси първата дузпа, изпълнена от Диего Форлан, и последната - на Лугано.
Сайтът на ФИФА fifa.com отбеляза, че Бразилия спечели с 5:4 при рулетката на дузпите. 5-кратните световни шампиони пропуснаха 2, а двукратните бяха 3 пъти неточни от 11-те метра.
Селекционерът на Бразилия Карлос Дунга заяви, че за да се побеждава, трябва да се страда и да се води борба до края, информира Ройтерс. Селекционерът и играчите на Уругвай отказаха да дадат изявления след двубоя.
“За да побеждаваш, трябва да знаеш как да страдаш. В най-трудния момент трябва да се изправиш, да покажеш кураж и да се бориш до края. Искам да благодаря на играчите, защото те оставиха семействата си и дойдоха тук, за да участват в много трудно състезание. Те показаха всеотдайност, старание и любов към фланелката на Бразилия”, заяви Дунга. “Не знаех дали ще спечелим при дузпите, но до голяма степен бях убеден. Дузпите не са само за момента. Това е резултат от подготовка и много труд преди това”, добави Карлос Дунга.
Уругвайският вестник El Pais пък минорно призна, че рекордьорите по титли в Копа Америка ще играят за трето място след загубата от Бразилия с дузпи на полуфинала. За Уругвай вкараха Андрес Скоти, Игнасио Гонсалес, Кристиан Родригес и Абреу. 3 пъти “урусите” пропуснаха от бялата точка. Гарсия улучи греда, а бразилският вратар Дони изби ударите на Форлан и Лугано.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Бразилия е първият финалист на Копа Америка (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди